Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

0
79

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την ερχόμενη Τρίτη 25/10, στις 6:30 μμ.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρεται:

Συναδέλφισσες/-οι,

Η ΕΛΜΕ Χανίων μετά και από τη σύσκεψη (ΕΛΜΕ Χανίων, ΣΕΠΕ Χανίων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/10 συμμετέχοντας στην πανελλαδική μέρα δράσης για την εκπαίδευση, αποφάσισε τη διεξαγωγή και στα Χανιά συλλαλητηρίου την Τρίτη 25/10.

Η κατάσταση στα σχολεία είναι πια απελπιστική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Για 7η συνεχή χρονιά δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός συναδέλφου, οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι μειωμένες περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι καταργήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ έχουν κάνει την κατάσταση στη σχολική τάξη ασφυκτική. Παράλληλα, οι εργασιακές συνθήκες για όσους εργαζόμαστε στα σχολεία είναι ανυπόφορες.

Η κατάργηση του υπεύθυνου εργαστηρίου, οι αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, οι αλλαγές στα γυμνάσια, η εντολή για κατάργηση των επιπέδων γλωσσομάθειας στις ξένες γλώσσες, έχουν οδηγήσει σε πλαστά πλεονάσματα συναδέλφων που αναγκάζονται να συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε τρία ή τέσσερα σχολεία.

Κομμάτι της προσπάθειας διάλυσης του δημόσιου σχολείου είναι και το βαθιά αντιδραστικό πόρισμα Λιάκου για το νέο λύκειο. Οι συνθήκες είναι ίδιες και χειρότερες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τα σχολεία υποστελεχωμένα, τους μαθητές σε 27άρια τμήματα και τα κενά σε διδακτικό προσωπικό δεκάδες.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) αποφάσισαν τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου ως μορφή δράσης ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου.

Όλοι εμείς που παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια, που κρατάμε τόσα χρόνια τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων, που παλέψαμε για την επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων για δεύτερη φορά φέτος στα ΕΠΑΛ και κερδίσαμε, οφείλουμε να είμαστε εκεί.

Η ΕΛΜΕ Χανίων απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, φοιτητικούς συλλόγους και εργαζομένους που θα στοχεύει στην υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και των εργασιακών μας κατακτήσεων .

Αγωνιζόμαστε για:

• Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
• Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.
• Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
• Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
• Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
• Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
• Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.
• Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία (από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.).

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ενωμένοι
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/10, 6:30 ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ