ΠΑΜΕ : “Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων”

0
52

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να δώσει το χαριστικό χτύπημα στο ταμείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο εφάπαξ. Με εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας διευκρινίζεται ότι καταργείται το δικαίωμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων να λαμβάνουν εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 χρόνων εργασίας, ενώ επιβάλλονται και νέες μειώσεις της τάξης του 20% και όλα τα αποθεματικά του ταμείου μας μεταφέρονται στο ενιαίο ταμείο ασφάλισης που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Καταγγέλλουμε την χθεσινή απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στα μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής έξω από το υπουργείο εργασίας όπου πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για το τσεκούρι στο εφάπαξ και για τα επιδόματα ασθενείας που καταβάλλονται ακόμη και με 10 μήνες καθυστέρηση.

Η απόφαση για πετσόκομμα του εφάπαξ έρχεται να προστεθεί στην πρωτοφανή επίθεση που έχουν εξαπολύσει μεγαλοξενοδόχοι και κυβέρνηση απέναντι σε κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, σε ότι έχει μείνει όρθιο στον κλάδο τοπικά και πανελλαδικά. Η φετινή σεζόν για τους Ξενοδοχουπάλληλους θα κλείσει με εντατικοποίηση της δουλειάς, ρεπό με το σταγονόμετρο, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, ατομικές συμβάσεις και καταστρατήγηση ακόμα και της πετσοκομμένης κλαδικής και τοπικής σύμβασης, ελαστική εργασία με τρίσπαστα ωράρια, επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για 3 μήνες .

Η επίκληση της ισοτιμίας από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κατρούγκαλο, προκειμένου να μας πετσοκόψει όσα δικαιώματα, μας απέμειναν δεν μας εκπλήσσει. Το ίδιο παραμύθι ψέλλιζαν κι όλοι οι προκάτοχοί του όταν υλοποιούσαν τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις μία προς μία, διαλύοντας τα Ταμεία, αρπάζοντας τα αποθεματικά, στέλνοντας στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

• Επιβεβαιώνεται και από τα σημερινά γεγονότα ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Για λογαριασμό τους παίρνουν μέτρα και ψηφίζουν νόμους που κάνουν όλους εμάς τους εργάτες ακόμη πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα.

• Επιβεβαιώνεται ότι η δίκαιη ανάπτυξη και η αλλαγή σελίδας, οι “βέλτιστες πρακτικές”, αφορούν τους ξενοδόχους και όχι τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Όλοι εμείς βλέπουμε πως οι μισθοί και τα δικαιώματά μας ακολουθούν πτωτική πορεία, την ακριβώς αντίθετη από αυτή που ακολουθούν τα κέρδη των ξενοδόχων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ

Η επίθεση που δεχόμαστε θα συνεχιστεί. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν σταματημό. H κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει νέο αέρα στα πανιά των μεγαλοξενοδόχων, με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει από Οκτώβριο για την δεύτερη αξιολόγηση και θα περιλαμβάνει κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση απολύσεων και εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΕΝΑ-ΕΝΑ!
ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ!

Ελάτε σε επαφή με το ΠΑΜΕ ώστε από κοινού να παλέψουμε να γίνει το σωματείο οργανωτής της πάλης μας: Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια από ξενοδόχους – κυβερνήσεις – μνημόνια και με τις πλάτες της εργοδοτικής πλειοψηφίας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Για να διεκδικήσουμε δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και τη χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τον κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι.

Καλούμε την πλειοψηφία του συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου να συγκαλέσει άμεσα διοικητικό συμβούλιο, να γίνει άμεσα γενική συνέλευση του συνδικάτου και σε συντονισμό με τα σωματεία πανελλαδικά να προχωρήσουμε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Συνάδελφοι, είναι τώρα η ώρα να περάσουμε σε αγώνες που θα διεκδικούν όλα όσα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς!