Πάλευαν όλη νύχτα να αντικαταστήσουν τον αγωγό που γέμισε λύματα τη θάλασσα στο Κούμ Καπί | Σε απόγνωση οι κάτοικοι (φώτο)

0
184

Ιδιαίτερα σοβαρή αποδείχθηκε η ζημιά στο Κουμ Καπί στα Χανιά, με αποτέλεσμα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ να δουλεύουν έως αργά το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να αποκαταστήσουν τον αγωγό που ήταν η αιτία να γεμίσει λύματα η θάλασσα.

Από το πρωί της Τρίτης τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης του σπασμένου αγωγού λυμάτων, όμως όπως φαίνεται στην πορεία προέκυψαν περαιτέρω προβλήματα με αποτέλεσμα να παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ.

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και έγινε η μεγάλη καθίζηση εξαιτίας της διάβρωσης, όπου είχε ανοίξει μία μεγάλη τρύπα και είχε «καταπιεί» το δρόμο και τμήμα του πεζοδρομίου.

Παρά την αρχική αποκατάσταση από το Δήμο Χανίων φαίνεται πως το τσιμέντο δεν άντεξε με αποτέλεσμα να σπάσει η μπαζωμένη τρύπα, να υπερχειλίσουν τα φρεάτια και τα λύματα να πέσουν στην θάλασσα. 

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι σε απόγνωση από την εικόνα που παρουσιάσει η συνοικία του Κουμ Καπί. Σε ανάρτησή τους στο προφίλ που έχουν στο facebook με τον τίτλο «Ραντεβού στο Κουμ Καπί» εκφράζουν την αγωνία τους.

“Η ταλαιπωρία της περιοχής συνεχίζεται. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα μιας κατάστασης που έχει φτάσει πλέον στα όρια της. Το Κουμ Καπί βυθιζεται, το πέρνει η θάλασσα. Το έργο του Κατσανεβάκη έκανε τον κύκλο του. Τερμάτισε. Δεν μπορεί πλέον κάθε εβδομάδα να προκύπτει και μια καινούργια καταστροφή! Πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση και να σταματήσει ο Δήμος συνεχώς να κυνηγάει καταστάσεις με μπαλώματα κατόπιν εορτής. Η ανάγκη ανάπλασης της περιοχής είναι πλέον επιτακτική.

Είναι ευχής έργο το γεγονός ότι με όλα αυτά τα περιστατικά των τελευταίων ετών δεν έχουμε θρηνίσει θύματα. Πόσες φορές έχουν κινδυνέψει άνθρωποι στο Κουμ Καπι; Να θυμηθούμε το φωτιστικό που έπεσε στην κεφαλή των τουριστριών; Όλες αυτές τις τρύπες που ευτυχώς μόνο τραπεζοκαθίσματα έχουν καταπιεί και όχι και κάποιον καθήμενο. Τα λύματα από το βιολογικό Αύγουστο μήνα 50 μέτρα από εκεί που ο κόσμος έκανε μπάνιο, τα λύματα του πάρκου ειρήνης και φιλίας, τα λύματα από σπασμένους αγωγούς. Αυτό το ζήτημα χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση.

Ευχαριστούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, ειδικά τη ΔΕΥΑΧ, για την άμεση παρέμβαση της και τις προσπάθειες να αποκαταστήσει τις ζημιές. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει να δώσει άμεση προτεραιότητα γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά”.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter