Παιδικό Θέατρο “Τα Μάγια της Πεταλούδας”

0
95

Παιδικό Θέατρο “Τα Μάγια της Πεταλούδας”. Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του F. G. Lorca. Απόψε Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Τεχνόπολις. Ένα από τα πιο ποιητικά παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ, “Τα Μάγια της Πεταλούδας” του F. G. Lorca, περιμένει τα παιδιά για 2 μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο του Τεχνόπολις, την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

TΟ ΕΡΓΟ

Το έργο διαδραματίζεται σ’ έναν αγρό όπου οι πρωταγωνιστές -“έντομα” κινούνται ανάμεσα σε υπερμεγέθεις μαργαρίτες. Ένα ποιητικό Τριζόνι που ξέφυγε από κάποιο βιβλίο του Σαίξπηρ και κρύβει τις μαραμένες του φτερούγες πίσω από δανεικά χαμόγελα και αστεία αφηγείται στον ποιητή ετούτη την κρυφή ιστορία:

Μια ολόλευκη Πεταλούδα με σπασμένα φτερά πέφτει σε μια φωλιά σκαθαριών. Ο Σκαθαράκος, γιος της Δόνιας Σκαθαρίνας, ερωτεύεται τρελά αυτό το τόσο διαφορετικό πλάσμα. Η Πεταλούδα θα γιατρευτεί γρήγορα και θα πετάξει ψηλά στον ουρανό αφήνοντας το Σκαθαράκο να σέρνεται στη γη απαρηγόρητος.

Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση, και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

Η Ομάδα Χορού X-Art ιδρύθηκε το 2000 με στόχο την παρουσίαση χοροθεατρικών έργων που απευθύνονται στο παιδί. Ξεκίνησε έτσι την πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα για την εξοικείωση του παιδιού στον κόσμο της τέχνης του σύγχρονου χορού. Από τότε, η X-Art καθιερώθηκε ως η μοναδική επαγγελματική ομάδα που παρουσιάζει έργα χορού για παιδιά.
Μετατρέποντας το λόγο σε κίνηση, η X-Art θέλει να μυήσει τα παιδιά στο συναρπαστικό κόσμο του χορού, μέσα από παραστάσεις εμπνευσμένες ειδικά για την ηλικία τους. Οι μέχρι σήμερα παραγωγές της X-Art, έχουν χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως δημιουργίες με υψηλή αισθητική, ποιότητα, ευαισθησία και ομορφιά.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
Μαρία Φουντούλη
Διονυσία Μπάστα
Νατάσα Παπαμιχαήλ
Κωστής Τσιαμάγκας
Εντγκαρ Αβετικιάν
Αφηγητής: Ασαντούρ Γουντικιάν
Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι η Νίνα Λοτσάρη
Προπώληση 8 ευρώ – Ταμείο 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Viva.gr – τηλ. 11876
Seven Spots
και από 17 Αυγούστου στα σημεία
Βιβλ. Ελευθερουδάκης
Πολυχώρος Τεχνόπολις

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter