Παγκρήτια συνάντηση η « γιορτή » των οργανωμένων μοτοσικλετιστών για κοινωνικό σκοπό

0
78

Μοτοσικλετιστές από όλη την Κρήτη προετοιμάζονται για την κορυφαία γιορτή την 20η Παγκρήτια συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1,2 και 3 Σεπτεμβρίου στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου και που τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα.

Οι μοτοσικλετιστές του νησιού μέσω συλλόγων, σωματείων και λεσχών αυξάνονται συνεχώς, 20 χρόνια μετά το ιστορικό «ΜΟΤΟ HAPPENING» του 1996 (το οποίο θεωρείτε αφετηρία των συγκεντρώσεων μοτοσικλετιστών στην Κρήτη) που διοργάνωσαν στην Σούγια από κοινού το περιοδικό ΜΟΤΟ και η Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Περιήγησης Χανίων (ΛΕ.ΜΟ.ΠΕ.Χ) οι μοτοσικλετιστές της Κρήτης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους οργανωτές οι συμμετοχές από κάθε σημείο της Ελλάδας, αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο και όπως λένε « θα βρεθούμε για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να οδηγήσουμε τις «καλές μας» παρέα και να θυμηθούμε όσους δεν είναι μαζί μας για διάφορους λόγους», ενώ τα έσοδα της γιορτής και των χορηγιών θα διατεθούν σε ιδρύματα προστασίας παιδιών.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού, όλες οι λέσχες της Κρήτης με συνδιοργάνωτρια την Περιφέρεια Κρήτης. Αναλυτικά συμμετέχουν : ο Σύλλογος Μοτ/στών Σκαλανίου (ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ), το Choppers Club Κρήτης,o Σύλλογος Μοτ/στών Ρεθύμνου (ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ), η Λέσχη Μοτ/στών Αγίου Νικολάου (ΛΕ.Μ.Α.Ν) , το Vespa Club Ηρακλείου, τα «Καλά κοπέλια» και τα «Κόκκινα Φεγγάρια» απ’ τα Χανιά, η Α.Λ.ΜΟ. Χερσονήσου ,η Λέσχη Μοτ/στών Ιεράπετρας (ΛΕ.ΜΟ.Ι) και η Μοτοσικλετιστική Λέσχη Πόμπιας (ΜΟ.ΛΕ.Π).

Στην ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρεται ότι, « σύσσωμος ο κόσμος της μοτοσικλέτας στην Κρήτη, θα δώσει το παρόν στην επετειακή Π.Σ.Μ και η απήχησή της εκδήλωσης θα είναι μεγάλη, ενώ αποφασίστηκε παμψηφεί από το συμβούλιο των εκπροσώπων των λεσχών, όλα τα έσοδα της εκδήλωσης (αφού αφαιρεθεί το κόστος διοργάνωσης φυσικά) συμπεριλαμβανομένων και των χορηγιών να διατεθούν σε τρία ιδρύματα με μεγάλη και σπουδαία δράση γύρω από την προστασία και την υγεία των παιδιών.

Συγκεκριμένα, θα μοιραστούν (με την μορφή της έμπρακτης προσφοράς σε τομείς που τα ιδρύματα έχουν ανάγκη και κατόπιν υποδείξεώς τους ) ισόποσα στους εξής οργανισμούς : Κέντρο Ειδικών Παδιών « Ζωοδόχος Πηγή» (http://www.zoodohos.com/) , Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου» (http://www.pronoianet.gr/ppplas/ ), και Make a wish (https://makeawish.gr/ ).

Σύμφωνα με τους οργανωτές « ο σκοπός της 20ης Π.Σ.Μ είναι ιερός .Πέρα απ’ ότι ισχύει για κάθε εκδήλωση τέτοιου είδους, δηλαδή την ενημέρωση με τον οργανωμένο μοτοσικλετισμό, την διάδοσή στους νέους των αρχών του συνειδητοποιημένου μοτοσικλετιστή και την πλήρη αφομοίωση των κανόνων προστασίας, την διασκέδαση και την ψυχαγωγία μέσω εξαιρετικών και δημοφιλών καλλιτεχνών (Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Blues Wire), αυτήν την φορά αποφασίσαμε εκμεταλλευόμενοι τον επετειακό χαρακτήρα της 20ης Π.Σ.Μ, να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο (τον εκτός μοτοσικλέτας) τις ανθρώπινες διαστάσεις των σωματείων μας και του μοτοσικλετισμού εν γένει.

Σε μια δύσκολη οικονομικά και ηθικά περίοδο, επιλέγουμε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας (και μάλιστα παιδιά) που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη απ’ τους περισσότερους εξ ημών ».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter