Παγκρήτια Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών 16-17 Οκτωβρίου 2023

0
12

Την 1η Παγκρήτια επιστημονική συνάντηση νοσηλευτών συνδιοργανώνει, στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2023, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων της Κρήτης και υπό την αιγίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ).

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η συνάντηση αυτή αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για τους νοσηλευτές της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας, να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες, να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν σύγχρονα εφόδια για την άσκηση της Νοσηλευτικής, προκειμένου να παρέχουν βέλτιστη φροντίδα στους ασθενείς τους σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος των διοργανωτών είναι η 1η Παγκρήτια Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών να αποτελέσει θεσμό για τη νοσηλευτική κοινότητα της Κρήτης, καθώς αντικατοπτρίζει τη δέσμευση όλων για την προώθηση της γνώσης και της αριστείας στη Νοσηλευτική.

Οι αυξανόμενες ανάγκες προστασίας της υγείας, λόγω των επιδημιών, της κλιματικής αλλαγής και του ανεπαρκούς αριθμού ειδικευμένων επαγγελματιών υγείας, καθιστούν τους νοσηλευτές θεματοφύλακες της ανθρώπινης ζωής, περισσότερο από ποτέ, καθώς μέσω της συνεχούς παρουσίας τους δίπλα στον άνθρωπο, σε όλα τα στάδια της ζωής του και σε όλα τα επίπεδα φροντίδα υγείας, έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν θετικά την υγεία και την ποιότητα της ζωής του. Ταυτόχρονα, η Νοσηλευτική επιστήμη εξελίσσεται παράλληλα με την Ιατρική και τις λοιπές Επιστήμες Υγείας και αντίστοιχα με την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας γενικότερα.

Οι εξελίξεις αυτές, δημιουργούν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας για τους νοσηλευτές, οι οποίοι πρέπει να τις παρακολουθούν μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισής τους, προκειμένου να προσαρμόζονται γρήγορα και να αποκτούν και να εφαρμόζουν τη νέα γνώση στην καθημερινή κλινική πρακτική προς όφελος των ασθενών τους.

Ευελπιστώντας ότι η παρούσα συνάντηση θα συμβάλει σε αυτό, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν, εμπλουτίζοντας το επιστημονικό πρόγραμμα και τη συζήτηση για τα θέματα που θα αναπτυχθούν και να μοιραστείτε τις γνώσεις και την εμπειρία σας με όλους τους συναδέλφους, συμβάλλοντας ενεργά στην αναβάθμιση της ποιότητας της νοσηλευτικής φροντίδας στον τόπο μας».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter