Παγκόσμια ημέρα μαίας: “Οι μαίες του Νοσοκομείου Χανίων έχουν εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση”

0
25

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, έχοντας καθιερωθεί το 1991, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM).

Το φετινό θέμα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μαιών, “Together again: from evidence to reality”, ( «Μαζί ξανά: από τα στοιχεία στην πραγματικότητα») της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM), είναι ένα νεύμα για το επερχόμενο 33ο Τριετές Συνέδριο ICM(11-14 Ιουνίου), όπου η παγκόσμια κοινότητα μαιών θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από δύο χρόνια lockdown και παγκόσμιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Με το θέμα του φετινού εορτασμού ενδυναμώνεται το Μαιευτικό Επάγγελμα και μέσω αυτού η μητέρα, το νεογέννητο μωρό της, η οικογένεια και εν γένει η κοινωνία.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι σημαντικά βιολογικά και συναισθηματικά γεγονότα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μία υγιής εγκυμοσύνη και μια θετική εμπειρία στον τοκετό προδιαγράφει θετικές επιπτώσεις που διαρκούν μια ζωή και συνεπώς βελτιώνουν την υγεία της μητέρας, του νεογνού, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων οι Μαίες με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος προετοιμάζουν τη γυναίκα για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περίοδο λοχείας. Είναι δίπλα της όποτε τη χρειαστεί δίνοντάς της συμβουλές για τη διατροφή, την καθημερινή υγιεινή και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος κατά τη διάρκεια της κύησης. Μετά τον τοκετό ο ρόλος της μαίας είναι πολύ σημαντικός στην εκπαίδευση της μητέρας και του πατέρα για τη φροντίδα του νεογνού.

Επίσης οι Μαίες στο Γ.Ν. Χανίων εκτός της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών μια μονάδα πρότυπο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter