Π. Πολάκης: Να προμηθευτεί η χώρα μας τα φάρμακα για τον κορωνοϊό, που έχει εγκρίνει ο FDA

0
166

Να προμηθευτεί ο ΕΟΦ επαρκείς ποσότητες από το φάρμακο της εταιρείας regeneron με τα μονοκλωνικά αντισώματα, αλλά και φάρμακα ή συνδυασμούς φαρμάκων που έχουν πάρει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ώστε να έχουμε λιγότερους θανάτους στη χώρα μας, καλεί το Υπουργείο Υγείας και λοιμωξιλόγους, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του:

ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗ ΜΕΡΑ
-ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΜΗΝΕΣ
Κάνω την εξης πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας:
Γνωρίζουμε ότι η εταιρεία regeneron Ενεργοποιεί άμεσα στην Ελλάδα 2 προοπτικές τυχαιοποιημένες μελέτες.
Η μία αφορά στενές επαφές ατόμων με επιβεβαιωμένη λοίμωξη με το νέο κορονοϊό με στόχο να διερευνηθεί εάν η χορήγηση του μονοκλωνικού αντισώματος σε αυτά τα άτομα θα μειώσει την πιθανότητα τους να μολυνθούν.
Η δεύτερη μελέτη αφορά ασθενείς που πάσχουν από νέο κορονοϊό και οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας. Σ’ αυτούς τους ασθενείς Το μονοκλωνικό αντίσωμα θα χορηγηθεί νωρίς στην πορεία της νόσου.
Οσον αφορά λοιπόν τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μπορούσε ο ΕΟΦ μέσω ΙΦΕΤ να προμηθευτεί μία σημαντική ποσότητα η οποία θα μπορούσε να χορηγηθεί σε συγκεκριμένους ασθενείς οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια με βάση τα οποία τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουνε πάρει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων.
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσδοκούμε ότι μειώνουμε τους ασθενείς στους οποίους η νόσος θα επιδεινωθεί και στη συνέχεια αρκετοί απ’ αυτούς θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. (Και οι οποίοι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ!!!)

Παράλληλα να προμηθευτούμε φάρμακα ή και συνδυασμούς φαρμάκων που έχουν πάρει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων και που έχουμε σημαντικές ενδείξεις ότι μπορεί να βελτιώσουν την πρόγνωση των ασθενών και ιδιαίτερα να μειώσουν τις μέρες νοσηλείας η την πιθανότητα μερικοί από αυτούς ασθενείς να επιδεινωθούν και να χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΟΝΟ ,ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ .
ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ !!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ!! ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ……
ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!