Πρωτοποριακή η εργασία που ολοκλήρωσαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.
Η ιστορία των Χανίων συναντά την τεχνολογία, καθώς οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έγιναν κάδρα στον διάδρομο του σχολείου απέκτησαν ψηφιακό χρώμα. Πως;
Οι μαθητές του καθηγητή Χρήστου Ραχιώτη μαγνητοσκόπησαν διάφορα χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, μίλησαν για όσα διάβασαν, μόνταραν το ταινιάκι τους και το ανέβασαν στο YouTube.
Εν συνεχεία, οι διευθύνσεις των βίντεο έγιναν QR code και… ανοίγοντας την κάμερα του κινητού και σκανάροντας τον κώδικα δίπλα από την φωτογραφία, ο χρήστης μπορεί να δει το βιντεάκι και να μάθει πολλά και ενδιαφέροντα για τα Χανιά.
Το λιγότερο… ένα μπράβο για την υλοποίηση της ιδέας που μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω και… γιατί όχι… να δούμε τον Δήμο Χανίων να αξιοποιεί το μεράκι και την φαντασία των παιδιών που… δημιούργησαν εν καιρώ πανδημίας.















