Ορίζοντας: Βρέθηκαν ακόμη τρεις συμβατοί δότες

0
28

Σε διάστημα μόλις 10 ημερών έχουν βρεθεί 3 νέοι συμβατοί δότες, οι οποίοι ενημερώθηκαν και καταγράφηκαν σε ενημερωτικές δράσεις που διοργάνωσε στο παρελθόν ο Σύλλογος «Ορίζοντας» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Χανίων. Εθελοντές δότες μυελού των οστών που θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ελπίδα και να χαρίσουν μία δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε 3 συνανθρώπους μας.

«Με περίσσια χαρά και συνείδηση προσέρχονται οι δότες στα Τμήματα για να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες» αναφέρει η κ. Μανουσάκη Κατερίνα, Βιολόγος του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Χανίων και Μέλος του Συλλόγου «Ορίζοντα», επισημαίνοντας πως «παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας υπάρχουν και φωτεινές στιγμές που μας γεμίζουν αισιοδοξία. Οι εθελοντές που ενημερώνονται ότι βρέθηκαν συμβατοί έρχονται συνειδητοποιημένοι να προσφέρουν όχι μόνο ελπίδα αλλά και ΖΩΗ σε ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση, ως μοναδική θεραπεία για το πρόβλημα υγείας τους».

Να σημειωθεί ότι ο «Ορίζοντας» τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά και οργανωμένα, με ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Αγ. Γεώργιος», το Σώμα Σαμαρειτών του ΕΕΣ Χανίων, το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», το Κέντρο «Χάρισε Ζωή» και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Αγ. Ιωάννης». Με τη συμβολή ιδιωτών, σχολικών κοινοτήτων, επιχειρήσεων, Φορέων και Συλλόγων της πόλης μας έχουν διεξαχθεί πολλές ενημερωτικές δράσεις, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 12.000 καταγραφές υποψηφίων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα 60 συμβατοί δότες.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter