Οπλοστάσιο ακόμα και με πύραυλο εδάφους-αέρος εντοπίστηκε σε ιταλικές ακροδεξιές ομάδες

0
21

Ενα πραγματικό οπλοστάσιο, που περιελάμβανε μέχρι και πύραυλο, εντόπισε η ιταλική αστυνομία, στο πλαίσιο ερευνών για ακροδεξιά ομάδα, στα βόρεια της χώρας.

Στόχος της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ιταλίας ήταν άτομα με εξτρεμιστική ιδεολογία, οι οποίοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, στο Ντονμπάς. Το οπλοστάσιο που είχαν περιελάμβανε έναν πύραυλο αέρος- αερός και περίπου 20 τουφέκια προηγμένης τεχνολογίας.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε ένας πύραυλος αέρος-αέρος σε κατάσταση λειτουργίας, του στρατού του Κατάρ», ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία. Επίσης, βρέθηκαν 20 προηγμένα όπλα, όπως αυτόματα τουφέκια τελευταίας γενιάς, πολλά πυρομαχικά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας

Τρεις συλλήψεις για τον πύραυλο

Οι ιταλικές αρχές έκαναν τρεις συλλήψεις κοντά στο αεροδρόμιο του Φόρλι: τον Φάμπιο Ντελ Μπερτζόλο, 50 ετών, πρώην υποψήφιο με το νεοφασιστικό γκρουπούσκουλο Φόρτσα Νουόβα, έναν 42χρονο Ελβετό και άλλον έναν Ιταλό, ηλικίας 51 ετών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όλοι τους κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να πουλήσουν τον πύραυλο.

Η αστυνομία έκανε πολλές έρευνες τις τελευταίες εβδομάδες σε ακροδεξιούς κύκλους στην περιοχή του Τορίνο. Στις 9 Ιουλίου, στην τελευταία από αυτές, συνελήφθη ο Φάμπιο Κάρλο Ντ’ Αλία, με την κατηγορία της απολογίας του φασισμού και της κατοχής πολεμικών πυρομαχικών.

Πηγή: iefimerida.gr