Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο στα Χανιά

0
66

Σχετικά με το πρόγραμμα της Δακοκτονίας από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός στην πλειονότητα των περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και ο δεύτερος δολωματικός σε περιοχές της πρώιμης και μεσοπρώιμης ζώνης.

Οι συλλήψεις στις παγίδες είναι σχετικά αυξημένες παρόλο που ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός ξεκίνησε στον σωστό χρόνο και με βάση τα κριτήρια που προβλέπει το πρόγραμμα, καθώς κατά την έναρξή του η υπηρεσία μας είχε αναρτήσει παγίδες και παρακολουθούσε την εξέλιξη των πληθυσμών και την εξέλιξη της καρπόδεσης. Η αύξηση του δακοπληθυσμού είναι αναμενόμενη διότι ο χειμώνας που πέρασε ήταν εξαιρετικά ήπιος με αποτέλεσμα κατά την έναρξη του προγράμματος οι πληθυσμοί να είναι αυξημένοι ενώ ο Ιούνιος ήταν μήνας αρκετά δροσερός με βροχοπτώσεις, δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του εντόμου.

Η υπηρεσία μας καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες για την όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος. Παρόλα αυτά καλούνται οι παραγωγοί να μην εφησυχάζουν, να παρακολουθούν τις καλλιέργειες τους και να συνεργάζονται με την υπηρεσία μας ώστε σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί να προβούν και σε ιδιωτικές επεμβάσεις πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας τα αναγραφόμενα στην ετικέτα των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και την σχετική νομοθεσία που αφορά στην χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Τηλ. επικοινωνίας 28213-46600, 28213-46570-41-43-23, 28220-22005.