Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμβουλευτική ημερίδα το Κέντρου Κοινότητας Δ. Πλατανιά| φωτο

0
84

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμβουλευτική ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό παιδιών και εφήβων που διοργάνωσε, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο του διαδημοτικού προγράμματος «Σχολές Γονέων» που υλοποιείται σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Αποκορώνου και Κισσάμου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κα. Αντωνία Μπαουράκη, υπεύθυνη πρ. Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανέπτυξε το θέμα “Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Ο ρόλος της οικογένειας στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των παιδιών”, τονίζοντας πως “ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους έφηβους, αλλά και σε μεγάλο βαθμό και τους γονείς είναι το θέμα της επιλογής επαγγέλματος” και πως “ο στόχος του Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να επιλέξουν ένα επάγγελμα που τα ικανοποιεί, λαμβάνοντας υπόψη τις ικανότητες και δυνατότητές τους”. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ρόλο των γονέων ο οποίος θα πρέπει να υποστηρικτικός και να επενδύει στη συνεργασία, στην επικοινωνία, στην έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση του εφήβου.

Το παρών έδωσε στην ημερίδα και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία υλοποίησης τέτοιων συμβουλευτικών δράσεων με επίκεντρο την ανάπτυξη παιδαγωγικών, ψυχολογικών και ιατρικών θεμάτων που αφορούν την παιδική και εφηβική ηλικία και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Πλατανιά και του Κέντρου Κοινότητας για την υποστήριξη γονέων και μαθητών. Τέλος ευχαρίστησε θερμά την κα. Μπαουράκη και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση του διαδημοτικού προγράμματος των Σχολών Γονέων.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter