Οι Χανιώτες θέλουν να ταξιδεύουν φτηνά όλο το χρόνο- Πως θα συμβεί αυτό;

0
167

Σημαντική η επιστροφή της πτήσης εσωτερικού της Ryanair τους καλοκαιρινούς μήνες, από Μάρτιο μέχρι και Οκτώβριο, από τα Χανιά για την Αθήνα(και αντίστροφα).

Σημαντική αλλά όχι αρκετή!

Βασικό ζητούμενο για τους Χανιώτες, για την ενίσχυση της ντόπιας οικονομίας και του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και οι ίδιοι με φτηνά εισιτήρια, είναι η γραμμή να παραμείνει ανοικτή όλο το χρόνο.

Και τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, από το Νοέμβριο μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Αυτό μπορεί να συμβεί κάτω από δύο προϋποθέσεις.

Η πρώτη και πιο σημαντική είναι η εταιρεία να βρει φτηνά αεροπορικά τέλη στο «Δασκαλογιάννης», ειδικά τους «νεκρούς» για αυτήν χειμερινούς μήνες. 

Είναι δύσκολο μία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, που επιλέγει ανά την Ευρώπη φτηνά αεροδρόμια, για να μπορεί να εφαρμόζει και την πολιτική των φτηνών εισιτηρίων, να επιλέξει ένα Περιφερειακό αεροδρόμιο, το οποίο στην Ελλάδα, είναι το δεύτερο ακριβότερο μετά το «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας. 

Άρα μονόδρομος είναι να πειστεί η Fraport Greece, να μειώσει ουσιαστικά τα αεροπορικά τέλη στο «Δασκαλογιάννης». 

Δεύτερη προϋπόθεση είναι να έρθουν άμεσα σε επαφή οι τοπικοί φορείς με την Ryanair, σε μία καινούρια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία συνεργασίας μαζί της. Όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

Αλλά και να ζητήσουν από την Fraport Greece, να προχωρήσει σε μία νέα πολιτική τιμών. Να προσπαθήσουν να πείσουν ότι αυτό θα είναι τελικά σε όφελος και δικό της. 

Και οι δύο προϋποθέσεις, αυτόματα αναδεικνύουν την ανάγκη μίας τρίτης. 

Να συνεννοηθούν μεταξύ τους σε μία κοινή στρατηγική, οι τοπικοί φορείς των Χανίων.

Χωρίς παράλληλες συνεννοήσεις και προσωπικές στρατηγικές.

Με μοναδικό στόχο να αποκτήσουν τα Χανιά τη δυναμική που είχαν αποκτήσει πριν από λίγα μόλις χρόνια. 

Πόσο εύκολο είναι να συμβούν όλα αυτά; 

Μανώλης Κονσολάκης