Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα Ανώγεια: «Σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ και όχι απέναντι μας»

0
126

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σήμερα στα Ανώγεια, ο οποίος στην τελευταία του επίσκεψη στο Ηράκλειο είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί τον ορεινό Μυλοπόταμο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνοδεύεται από τον Ρεθυμνιώτη υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννηκαι τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, παρίστατο σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανωγείων που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παρουσία αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων αλλά και των αστυνομικών διευθυντών του νησιού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Πατάμε στην γη που γεννήθηκε ο Δίας. Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνουν ανυπόταχτοι στην αδικία, τους σέβομαι αλλά η παρανομία στην δημοκρατία είναι έγκλημα. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Σήμερα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη τα 2 ΤΑΕ της περιοχής ενισχύονται με 50 αστυνομικούς, με νέα οχήματα και εξοπλισμό. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο στοχεύει στη λειτουργία του νόμου και της τάξης για να βελτιωθεί το κλίμα κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή. Θα είμαστε μαζί σας ελέγχοντας την εφαρμογή των νόμων».

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν από λίγες εβδομάδες από το Ηράκλειο, στόχος είναι να παρουσιαστεί εκ νέου το σχέδιο του υπουργείου, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου.

Ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων ζήτησε να στελεχωθεί το αστυνομικό τμήμα και το πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η Ανωγειανή κοινωνία δεν είναι η εικόνα που δείχνει είμαστε σε θέση να πάμε μπροστά».

Φορείς των Ανωγείων ζήτησαν τη βοήθεια της Πολιτείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έχουμε χάσει το δρόμο και τον προσανατολισμό μας ,σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ και όχι απέναντι μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μυλοπόταμου Δημήτρης Κόκκινος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν μέτρα καταστολής, θέλουν όμως να δώσει η κυβέρνηση προοπτική στους νέους για να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα ξανάρθει στα Ανώγεια και προανήγγειλε επίσης κάθοδο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ανώγεια της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας καθώς όπως ανέφερε στόχος είναι να ενισχυθούν οι τοπικές δομές εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη περιοχή. 

Πηγή: neakriti.gr