Ο Υφ. Αθλητισμού και ο Δήμαρχος Γόρτυνας υπέγραψαν Προγραμματικές Συμβάσεις για την κατασκευή ανοιχτών γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ

0
33

Τις Προγραμματικές Συμβάσεις «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου (Caltseto) στην Τοπική Κοινότητα Χουστουλιανών» και «Κατασκευή Γηπέδου Μπάσκετ στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας» υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Το Έργο της κατασκευής γηπέδου 5Χ5 στα Χουστουλιανά, προϋπολογισμού 120.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με ορίζοντα αποπεράτωσης στους 15 μήνες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

εκσκαφές για τη διαμόρφωση του χώρου,
κατασκευή συμπυκνωμένων επιχωμάτων,
σκυροδέματα – οπλισμούς περιμετρικών κρασπέδων και καθιστικού θεατών,
περίφραξη του γηπέδου,
επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα 5ης γενιάς,
τοποθέτηση των δύο εστιών,
φωτισμό με τέσσερις χαλύβδινους ιστούς, ύψους εννέα μέτρων έκαστος.
Το Έργο της κατασκευής γηπέδου μπάσκετ στην Αγία Βαρβάρα, προϋπολογισμού 100.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με ορίζοντα αποπεράτωσης στους 15 μήνες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
εκσκαφή για την κατασκευή περιμετρικού τοιχίου,
σκυροδέματα – οπλισμούς κρασπέδων,
υπόβαση, βάση οδοστρωσίας, ασφαλτική στρώση,
περίφραξη του γηπέδου,
κατασκευή κερκίδας μήκους 20μ. και ύψους 1,35μ.,
επίστρωση με ελαστικοσυνθετικό τάπητα πάχους 1,8 – 2 χιλιοστά πάνω σε υπάρχοντα ασφαλτοτάπητα,
τοποθέτηση των δύο πινάκων καλαθοσφαίρισης (μπασκέτες),
φωτισμός με πέντε χαλύβδινους ιστούς ύψους 9 μέτρων έκαστος και led προβολείς (σετ τεσσάρων προβολέων ανά ιστό),
κατασκευή δρόμου από βιομηχανικό δάπεδο,
περίφραξη χώρου και ηλεκτροφωτισμό.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού «για τη διασφάλιση των χρηματοδοτήσεων των δύο Έργων, αλλά και εκείνης (1.962.000€) για να ολοκληρωθεί, μετά από 17 χρόνια, το ημιτελές κλειστό Γυμναστήριο Ασημίου, το οποίο έχει δημοπρατηθεί, έχει ανάδοχο και σύντομα θα αρχίσουν εργασίες».

Ο κ. Κοκολάκης υπογράμμισε ότι «είναι ώριμη και η Μελέτη για κλειστό Γυμναστήριο στη Γέργερη και προχωράμε ώστε και αυτό να χρηματοδοτηθεί. Ο κ. Αυγενάκης είναι συνεχώς δίπλα μας και μας στηρίζει» και προσέθεσε πως «συνεργαζόμαστε, επιπλέον, με τον Υφυπουργό για να προχωρήσουμε και το άλλο ημιτελές Γυμναστήριο στην Αγία Βαρβάρα, έργα που έχουν κολλήσει από το 2004 και θέλω να τον ευχαριστήσω διότι από την πρώτη στιγμή ανταποκρίνεται σε ό, χρειαστεί».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε την διαρκή και καθημερινή προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και την κατασκευή νέων, όπου απαιτείται, προς όφελος της αθλητικής οικογενείας, των τοπικών κοινωνιών και της νέας γενιάς.

Εδώ οι δηλώσεις του Δημάρχου Γόρτυνας: https://www.youtube.com/watch?v=Qq2AfYwzwdc

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter