Ο Β. Κεγκέρογλου για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

0
21

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη η Γραμματεία του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν μετά τη χθεσινή κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή από την κυβέρνηση, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου

Το ΠΑΣΟΚ, ως εμπνευστής και δημιουργός του εμβληματικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  που θεσπίστηκε στο πλαίσιο Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και με δεδομένη την επιτυχή, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λειτουργία του, επεξεργάστηκε και κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για αναβάθμιση και ενίσχυση του προγράμματος προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες.

Έτσι, προχώρησε και στις 13 Νοέμβρίου κατέθεσε πρόταση νόμου  με συγκεκριμένο άρθρο (28) για την αναβάθμιση του «Βοήθεια στο Σπίτι»  και την ένταξη του στους Δήμους με το σύνολο των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση μετά τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις  μας αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή τροπολογία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», την οποία ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής, αφού ουσιαστικά υιοθετήθηκε η δική μας πρόταση ως προς την ένταξη του προγράμματος στους Δήμους (αντί της δημιουργίας κρατικού οργανισμού) αλλά με την απαίτηση να μην μείνει κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους εκτός πρόσληψης.

Ταυτόχρονα επιμένουμε και στα άλλα σημεία της πρότασης μας που αφορούν στην αναβάθμιση του προγράμματος, την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων και την προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη.

Συνεχίζουμε τη προσπάθεια για την υλοποίηση του συνόλου των προτάσεων μας.