Ο Θανάσης Λάλας έκανε Ατελιέ το ΚΑΜ και θα «τεμαχίσει» το έργο του

0
176

Απίστευτο! 10.000 επισκέπτες τις πρώτες 10 μέρες είδαν τον Θανάση Λάλα να ζωγραφίζει ζωντανά μπρος στα μάτια τους, στα Χανιά.

Η εικαστική παρέμβαση στο ΚΑΜ (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) ξεκίνησε στις 1/7/2019 και το κοινό που ήρθε στα εγκαίνια της έκθεσης είδε 15 λευκά ταμπλό 120Χ120 cm … Από την πρώτη μέρα ο Θανάσης Λάλας άρχισε να ζωγραφίζει καθημερινά, μετατρέποντας τον ιστορικό χώρο του ΚΑΜ σε Ατελιέ… Ο κόσμος της πόλης και οι ξένοι επισκέπτες συρρέουν κάθε μέρα και παρακολουθούν τον εικαστικό να ζωγραφίζει και να μιλάει για την Τέχνη, για το Τίποτα που γίνεται με οδηγό την φαντασία.

Μια μοναδική εμπειρία που κάνει πιο ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι στα Χανιά.

Η δράση θα συνεχιστεί μέχρι τις 24/7/2019 στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ,

Ώρες επίσκεψης 11.00 – 14:00 και 19:00 – 23:00

Είσοδος ελεύθερη

Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας δημιουργεί από το «Τίποτα» έναν Κόσμο της φαντασίας, μια πραγματικότητα που υπήρχε αλλά αγνοούσαμε, φανερώνει το υπόλοιπο ενός κόσμου πληκτικού και επαναλαμβανόμενου, με εργαλείο την Τέχνη, συναντιέται με αυτό που υπάρχει στην απέναντι πλευρά, αυτό που υπάρχει πέρα από το όριο μιας καθημερινότητας που συνεχώς στενεύει αντί να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στο όνειρο διεκδικώντας μια άλλη πραγματικότητα.

Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πλήξης και κατάθλιψης σε όλη την επικράτεια, δημιουργεί μια χώρα, έναν τόπο, ιδανικό για διακοπές. Δημιουργεί μια απόλαυση δουλεύοντας, μια δυνατότητα συνεργασίας όλων, ένα πεδίο συμμετοχής που χτυπάει θανάσιμα το «μόνος» και φυτεύει μια ελπίδα στο «εμείς ζούμε με όλους για όλους»!

Ένα διαδραστικό δρώμενο που σκοπό έχει να αφηγηθεί τον ρόλο και την σημασία της Τέχνης στην εποχή μας.

Ο Θανάσης Λάλας, ζωγραφίζει, μπροστά στα μάτια όλων, παραμυθένιους κόσμους, που επεμβαίνουν στην αδιάφορη πραγματικότητα, παρόν ο ίδιος (από 11:00 – 14:00 και 19:00 – 23:00 καθημερινά) μέσα στον χώρο της έκθεσης (στο ισόγειο του ΚΑΜ στο Παλιό Λιμάνι). Δέκα ώρες ημερησίως ο Θανάσης Λάλας, προσπαθεί να «ταΐσει» το «τίποτα» της ζωής μας, με «κάτι». Κι όλα αυτά, με την συνδρομή του ανώνυμου συνδημιουργού, τους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων. Μη το χάσετε αν βρεθείτε στα Χανιά έστω και για μια μέρα.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ:

«Η λιτανεία της Τέχνης»

Ένα έργο 15 μέτρων που φιλοτεχνήθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης _από την ημέρα που ξεκίνησε μέχρι τώρα_ το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα κάνει βόλτα στους δρόμους της πόλης σε κοινή θέα των ανύποπτων πολιτών και επισκεπτών με την συνοδεία 6 MOYΣIKΩΝ: 1 KΛAPINETO, 1 ΣAΞOΦΩNO, 1 AΛTIKOPNO, 1 ΠIANIKA/NTEΦI, 1 KIΘAPA, 1 NTAOYΛI. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ME ΛEYKA ΠOYKAMIΣA KAI ΠANHΓYPIKH ΔIAΘEΣH ΘΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ 15 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

4 ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΜΝΗΘΕΙ Η ΤΕΧΝΗ:

Στάση πρώτη: Γυαλί Τζαμισί

Στάση δεύτερη: Δημοτική Πινακοθήκη

Στάση τρίτη: Δημοτική Αγορά

Στάση τέταρτη: Φάρος

Την επόμενη το βράδυ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8:00 μμ

Στο ΚΑΜ το έργο θα τεμαχιστεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και θα δοθεί στους φίλους που προτίθενται να το φυλάξουν, να το απολαύσουν και να φέρουν ο καθένας το κομμάτι του σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα στο μέλλον, για να ξανασυνδεθεί.