Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την αναμοριοδότηση ορεινών σχολικών μονάδων

0
67

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για το θέμα της αναμοριοδότησης των ορεινών σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο χώρο της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν γίνει και γίνονται πολλά.

Η επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών και το τέλος της διαθεσιμότητας, η έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, η έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων, είναι μερικά από αυτά.

Ωστόσο, η τελευταία επιλογή του Υπουργείου να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό μερικών ορεινών σχολείων του Νομού μας ως δυσπρόσιτα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των περιοχών που αυτά καλύπτουν, μας βρίσκει αντίθετους.

Και αυτό διότι η συγκεκριμένη επιλογή έγινε:

  • παρά τις αντίθετες σχετικές εισηγήσεις των Διευθύνσεων της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας που ζητήθηκαν από το ίδιο το Υπουργείο
  • παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο σε έγκαιρη παρέμβαση των βουλευτών του Νομού
  • παρά τέλος, της πάγιας θέσης μας ως κόμμα που, ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας όλων των Σχολείων και, ιδιαίτερα, εκείνων που εξυπηρετούν τους κατοίκους ορεινών περιοχών. Μια απόφαση που θα δημιουργήσει μαρασμό και εγκατάλειψης στην ήδη αραιοκατοικημένη ορεινή επαρχία και που κυρίως τα σχολεία συντηρούν ακόμη.

Καλούμε  το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του και να προβεί σε μια δίκαιη αυτή τη φορά, αντιμετώπισή του, προς όφελος των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών που επανδρώνουν τα ορεινά μας σχολεία.

Ενημερώνουμε επίσης ότι οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης με αφορμή τον αποχαρακτηρισμό ορισμένων σχολείων στο Νομό Χανίων από δυσπρόσιτα απέστειλαν στον Υπουργό Παιδείας επιστολή με την οποία ζητούν να επανεξεταστεί η κατάταξη για τα σχολεία αυτά.

 

                                                               Το γραφείο τύπου της Ν.Ε. Χανίων

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter