Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, για τις ελλείψεις σε φάρμακα

0
20

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καταγγέλλει τις τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα σε μια περίοδο όπου είναι σε έξαρση οι λοιμώξεις. Μετά από τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία και τους ψηφισμένους νόμους διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων, επιλέγουν να στερήσουν από το λαό φάρμακα ευρείας χρήσης, όπως αναλγητικά, αντιπυρετικά, ακόμη και παιδιατρικά! Φυσικά δεν πρόκειται για ”αστοχία”, ούτε για εποχικές ελλείψεις. Είναι διαχρονική επιλογή των αστικών κυβερνήσεων να θυσιάζουν την υγεία του λαού στον βωμό της πολιτικής η οποία θεωρεί ακόμη και το φάρμακο εμπόρευμα το οποίο διακινείται με κριτήριο το μεγαλύτερο κέρδος. Κατά συνέπεια ακολουθώντας την ”ελεύθερη αγορά” της ΕΕ των πολυεθνικών είτε βάζουν τους ασθενείς να ακριβοπληρώνουν το φάρμακο είτε το εξάγουν για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Τα μέτρα της κυβέρνησης περί προσωρινού περιορισμού των εξαγωγών, ή της υποχρεωτικής δήλωσης των αποθεμάτων από τις φαρμακαποθήκες, είναι κομμένα και ραμμένα στο πεδίο ανταγωνιστών μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων, αφού όχι μόνο κρύβουν την πραγματική αιτία του προβλήματος, αλλά ενισχύουν τους εκβιασμούς και έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των φαρμάκων. Κι όλα αυτά σε μια εποχή όπου υπάρχουν όλες οι δυνατότητες στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην παραγωγή, με υπαρκτό το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για την ανάπτυξη της έρευνας και της παραγωγής, ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για όλους και δωρεάν.
Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης, μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε:
– Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε όλα τα επίπεδα από το πρωτοβάθμιο μέχρι το τριτοβάθμιο με μαζικές προλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, υποδομές και εξοπλισμό.
– Απαγόρευση χωρίς αστερίσκους των παράλληλων εξαγωγών για να εξασφαλιστεί η επάρκεια στα φάρμακα.
– Καμία αύξηση στην τιμή των φαρμάκων.
-Εξασφάλιση δωρεάν χορήγησης από τις δημόσιες μονάδες υγείας των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη, σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter