Ο Ραχόι σηκώνει τα… μανίκια και πάει Καταλονία

0
67

Ξεκινά προεκλογική εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών στην επαρχία στις 21 Δεκεμβρίου.

Τα… μανίκια σηκώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, ξεκινώντας προεκλογική εκστρατεία στην Καταλονία για να εμψυχώσει το ηθικό των υποστηρικτών του συντηρητικού κόμματός του «Λαϊκό Κόμμα», ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

Ο Ραχόι έχει προκηρύξει τοπικές εκλογές στην περιφέρεια την 21η Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΒΒC, σε λίγες ώρες o Ισπανός Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο πλευρό των υποστηρικτών του Συντηρητικού Κόμματος της Ισπανίας.

Η επίσκεψη του Ραχόι πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη για τη φυλάκιση Καταλανών ηγετών στην οποία συμμετείχαν πάνω από 750 χιλιάδες άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Ραχόι στην Καταλονία θα είναι η πρώτη από τότε που κλιμακώθηκε επικίνδυνα η καταλανική κρίση πριν από δύο εβδομάδες μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης Ραχόι να πάρει στα χέρια της τη διοίκηση της αυτόνομης περιοχής, η κατάσταση βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, έχει καλέσει τους συμπολίτες του σε «δημοκρατική αντίσταση» στην απόφαση της Μαδρίτης για ανάληψη του ελέγχου της περιφέρειας μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ραχόι έκανε τα πάντα για να ασφαλίσει τα «νώτα» του πριν από τον αποφασιστικό τελικό γύρο της σύγκρουσης, μετά την αποσχιστική κίνηση από την ηγεσία της Βαρκελώνης. Στο εσωτερικό μέτωπο εξασφάλισε όχι μόνο την έγκριση της Γερουσίας, αλλά και τη στήριξη τόσο των Σοσιαλιστών όσο και των φιλελεύθερων «Ciudadanos». Σε διεθνές επίπεδο, οι Καταλανοί έμειναν εντελώς μόνοι. Όλοι οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. στάθηκαν στο πλευρό του Ραχόι, καθώς δεν ήθελε κανείς να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με κίνδυνο να ενεργοποιηθούν εθνοτικά ρήγματα και σε άλλες περιοχές της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter