Ο Νομός Χανίων, η ΝΔ και το παράδοξο… Μαρκογιαννάκης!

0
651

Η εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μπορεί να καταγραφεί ως ένα από τα πολιτικά παράδοξα, των τελευταίων δεκαετιών στην πολιτική ιστορία των Χανίων. 

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε αποτελεί πολιτικό παράδοξο, διότι όλος αυτός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να τον ακούσει και να τον τιμήσει με την παρουσία του, γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης πιθανότατα δεν θα είναι μέσα στους έξι υποψηφίους της ΝΔ, που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Νομού των Χανίων.

Παρόλα αυτά όχι μόνο πήγαν στην εκδήλωση, αλλά με την παρουσία τους και το χειροκρότημά τους σε πολλά σημεία της ομιλίας του, έδωσαν την εντύπωση ότι είναι αποφασισμένοι να τον ακολουθήσουν σε όποιο πολιτικό βήμα αποφασίσει να κάνει από εδώ και πέρα. 

Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης γνωρίζει ότι για αυτόν, θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν υπάρχει.

Γνωρίζει ότι το… ποτήρι των σχέσεων του με τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όχι μόνο έχει… ραγίσει, αλλά έχει σπάσει.

Παρόλα αυτά, αυτή τη φορά ήταν πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του και έριξε για μία ακόμη φορά γέφυρα προς την άλλη πλευρά. 

Πιθανόν τρέφοντας ακόμη κάποιες ελάχιστες ελπίδες, ότι υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα κάτι να αλλάξει.

Υπό το φόβο της ΝΔ, ότι μπορεί να υποστεί μεγάλη πολιτική ζημιά στο Νομό, από τους ψηφοφόρους που θα τον ακολουθήσουν.

Όμως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την έως τώρα στάση του, έχει δείξει ότι αυτό είναι κάτι, που αν και το γνωρίζει, δεν τον απασχολεί, ούτε είναι ικανό να τον κάνει να αλλάξει την απόφασή του.

Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης προετοιμάζει πάντως το επόμενο βήμα του.

Θέλει μία τελευταία ευκαιρία να περάσει την πόρτα του Κοινοβουλίου.

Και αυτήν την ευκαιρία θα την κυνηγήσει μέχρι το τέλος.

Εάν την βρει, τότε είναι δεδομένο ότι θα τον δούμε υποψήφιο στις επόμενες εκλογές, ως ανεξάρτητο συνεργαζόμενο με ένα από τα μικρότερα κόμματα. Ποιο θα είναι αυτό, δεν το γνωρίζουμε προς τον παρόν.

Θα έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία του στους συνδυασμούς των επόμενων εθνικών εκλογών στο Νομό Χανίων.

Διότι τότε μόνο θα διαπιστώσουμε, πόσοι από αυτούς που ήταν παρόντες στην προχθεσινή του εκδήλωση, τον ακολούθησαν μέχρι το τέλος.

Δίνοντας τους εκτός από το χειροκρότημα τους και την ψήφο τους. 

Μανώλης Κονσολάκης