Ο Μ. Βολουδάκης για το Μεταναστευτικό| video

0
51

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, τοποθετήθηκε χθες 31/10/19 στην Ολομέλεια της Βουλής επί του ν/σ για την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του, αναφέρθηκε στο θέμα της παρέλασης στη Ν. Χαλκηδόνα τονίζοντας ότι το “δρώμενο” ήταν προσβολή εθνικού συμβόλου, πράξη που συνιστά ποινικό αδίκημα και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Στην κύρια τοποθέτησή του ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση έχει τις ρίζες της στο συνδυασμό των διεθνών εξελίξεων με την καταστροφική πολιτική ανοιχτών συνόρων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι η προστασία των προσφύγων είναι, όχι μόνο διεθνής υποχρέωση της χώρας αλλά, βασικό θέμα ανθρωπιάς και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Συμπλήρωσε όμως ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους οικονομικούς μετανάστες.

Εκτός από τους προφανείς οικονομικούς λόγους, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ενσωματωθούν σε τόσο σύντομο χρόνο στην κοινωνία μας. Αναφέρθηκε ακόμη στις ειδικές δυσκολίες που προκύπτουν καθώς μεγάλο ποσοστό των μεταναστών προέρχεται από περιοχές η κουλτούρα των οποίων τους δημιουργεί δυσκολία να ενσωματωθούν στην ανοιχτή μας κοινωνία με το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση ν/σ σημείωσε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι επιταχύνεται η διαδικασία διαχωρισμού μεταναστών – προσφύγων, αλλά και ότι γίνονται αυστηρότερες οι προϋποθέσεις παροχής ασύλου

Επισήμανε όμως και την ανάγκη για μία ξεκάθαρη αυστηρή πολιτική πάνω στο πλαίσιο που το ν/σ διαμορφώνει, με άμεση ανάπτυξη νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων και την υποχρέωση της κυβέρνησης να ελέγξει τις ΜΚΟ που δρουν στη χώρα και τις πηγές της χρηματοδότησής τους.