Ο Λ. Αυγενάκης για τον εορτασμό στο Ηράκλειο του Αγίου Νέστορα

0
22

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμός Λευτέρης Αυγενάκης για τον εορτασμό του Αγίου Νέστορα, προστάτη του αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου να εορτάζεται επίσημα ο προστάτης της αθλητικής οικογένειας σε όλες τις εποπτευόμενες από το Υφυπουργείο αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επίσης την ίδια ώρα δήλωσε ότι θα καθιερωθούν τα «Νεστόρεια», εκδηλώσεις αθλητικού τύπου για παιδιά σχολικής ηλικίας, στα ΕΑΚ όλης της χώρας.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΣΤΟΡΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Νέστορα, προστάτη των αθλητών και των προπονητών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Λιμάνι Ηρακλείου, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσσού, Προδρόμου.

Τιμήσαμε τη θυσία του Αγίου Νέστορα, μαζί τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και στελέχη του Δήμου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλο Μπαριτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Συριγωνάκη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Καρκανάκη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Χάρη Βαβουρανάκη, τον Πρόεδρο Λευτέρη Ζερβό και τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, σωματεία, αθλητές και προπονητές που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ και εκπροσώπους Φυσικής Αγωγής από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» (για τη νόσο Αλτσχάιμερ και την Υγιή Γήρανση) και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλτσχάιμερ, Ιωάννα Κορτσιδάκη, με τίμησε με μια εικόνα του Αγίου Νέστορα και στον χαιρετισμό μου την ευχαρίστησα και ανακοίνωσα ότι:

θα προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου να εορτάζεται επίσημα ο προστάτης της αθλητικής οικογένειας σε όλες τις εποπτευόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις μας και
θα καθιερώσουμε τα «Νεστόρεια», εκδηλώσεις αθλητικού τύπου για παιδιά σχολικής ηλικίας στα ΕΑΚ όλης της χώρας.
Ο Άγιος Νέστωρ μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη το 296 μ.Χ. Ήταν 20χρονος Λεγεωνάριος και μαθητής του ήδη φυλακισμένου Αγίου Δημητρίου, από τον οποίο ζήτησε τη χάρη του και σκότωσε στον ιππόδρομο τον θηριώδη παλαιστή και μονομάχο Λυαίο, προστατευόμενο του μετέπειτα Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μαξιμιανού, ο οποίος εκδικητικά διέταξε τη θανάτωσή του.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter