Ο Γ. Κουράκης στην εκδήλωση για τη Βιώσιμη Κινητικότητα σε μικρές πόλεις στον Δήμο Πλατανιά

0
12

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης συμμετείχε στην εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος SUMP-PLUS το οποίο διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Η εκδήλωση αφορούσε βέλτιστες πρακτικές σε μικρές πόλεις οι οποίες αποτελούν συνάμα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και σε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης συμμετείχε στην εκδήλωση και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ΠΕΔ Κρήτης συγχαίρει τον Δήμαρχο Πλατανιά και Γραμματέα της ΠΕΔ Γιάννη Μαλανδράκη για την εξαιρετική εκδήλωση πάνω σε πρακτικές βιώσιμης κινητικότητας στην οποία συμμετείχαν εμπειρογνώμονες του τομέα των μεταφορών και του τουρισμού σε Ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ο Πλατανιάς είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που συμμετέχει ως πόλη εφαρμογής της πρότυπης μεθοδολογίας του ευρωπαϊκού προγράμματος SUMP-PLUS.
Η ΠΕΔ Κρήτης στηρίζει κάθε πρωτοβουλία βιώσιμης κινητικότητας από Δήμους του νησιού και η σημερινή εποικοδομητική ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων βοηθάει στην προβολή της Κρήτης και ως τουριστικό προορισμό και παράλληλα διεκδικεί νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η ολοκληρωμένη απάντηση των τοπικών κοινωνιών στις προκλήσεις του 21ου αιώνα έρχεται μέσα από την υιοθέτηση των Στόχων της Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΒΑ) ως προϋπόθεση για την εφαρμογή των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης.

Η βιώσιμη κινητικότητα είναι απαραίτητη για την περιφερειακή ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και βοηθά τους πολίτες και τους επισκέπτες μας να απολαύσουν τη φύση και το περιβάλλον της Κρήτης και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα, τις αρχαιότητες και τα εμβληματικά μνημεία του νησιού μέσα από προσβάσιμες και ασφαλείς μετακινήσεις.»