Ο δήμος που προχωρά σε μείωση ανταποδοτικών τελών

0
37

Σε μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες προχωράει ο δήμος του Κιλελέρ Λάρισας, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, με την κίνηση αυτή τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια της περιοχής θα πληρώνουν λιγότερα περίπου 350.000 ευρώ, ετησίως. 

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, σε δηλώσεις του τόνισε, ότι η απόφαση αυτή «αποκαθιστά αφενός μεν αδικίες του παρελθόντος ανάμεσα στις δημοτικές ενότητες του δήμου και αφετέρου δίνει μια ανάσα στα χειμαζόμενα από την οικονομική κρίση νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε πως η μείωση των ανταποδοτικών τελών θα είναι από 8% έως 16%, υποστηρίζοντας πως «στην τριετία της διοίκησής μας δημιουργήσαμε ένα δήμο οικονομικά αυτάρκη ο οποίος, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας και όχι μόνο, καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του αλλά και να κάνει βήματα εξέλιξης και προόδου». 

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, και την αναβάθμιση του πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας με την αγορά νέων μηχανημάτων.

Πηγή real.gr

term_id; ?>