Ο Δήμαρχος Γόρτυνας για την Εργατική Πρωτομαγιά

0
13

Δήλωση Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η Εργατική Πρωτομαγιά ήταν, είναι και θα παραμείνει ημέρα μνήμης και αγώνα για όλους τους εργαζομένους, αλλά και τιμής για εκείνους που θυσίασαν ακόμα και την ζωή τους, προκειμένου να διασφαλίσουν για τις επόμενες γενιές δικαιώματα που σήμερα θεωρούνται αυτονόητα κεκτημένα.

Η οικονομική αβεβαιότητα των περασμένων ετών, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ζωές όλων μας, καθιστούν πιο επίκαιρα και διαχρονικά από ποτέ τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σήμερα, σε αυτή την δύσκολη για την κοινωνία μας συγκυρία, είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις απασχόλησης και να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την δημιουργία νέων, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε μία εποχή που τα πάντα αλλάζουν, η προάσπιση της εργασίας αποτελεί πάγια κοινωνική απαίτηση και απαραίτητη προϋπόθεση για να βαδίσει η χώρα μας στο μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Το μήνυμα του Μιχάλη Κοκολάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη σε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κάθε οικογένειας και κάθε πολίτη.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης και καθώς η ελληνική κοινωνία και ολόκληρη η ανθρωπότητα παραμένουν αντιμέτωπες με την πανδημία του Covid-19 και τις επιπτώσεις της, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στους εργαζομένους, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους και να αγωνιστούμε για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, που οφείλουμε να προασπίζουμε σε κάθε εποχή και σε κάθε πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία».