Ο Δανός εφευρέτης παραδέχθηκε ότι διαμέλισε το σώμα της Σουηδής δημοσιογράφου

0
55

Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανέζικης αστυνομίας.

Ο Μάντσεν, που συνεχίζει να αρνείται ότι σκότωσε την Κιμ Βαλ, δήλωσε στην αστυνομία ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.
Σε προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες στο δικαστήριο, ο Μάντσεν είχε δηλώσει ότι ο θάνατος της Βαλ οφειλόταν σε ατύχημα αφού χτυπήθηκε από μια βαριά καταπακτή στο υποβρύχιό του.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης σήμερα ότι τώρα θα διευρύνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Μάντσεν – που ήδη περιλαμβάνουν τον φόνο και τον διαμελισμό του σώματος της Βαλ – προκειμένου να περιλάβει τη σεξουαλική επίθεση χωρίς επαφή, βάσει των 14 εσωτερικών και εξωτερικών τραυμάτων από μαχαίρι στα γεννητικά όργανα της δημοσιογράφου. Ο Μάντσεν αρνείται τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και σεξουαλικής επίθεσης.

Η Βαλ, ανεξάρτητη δημοσιογράφος που ερευνούσε ένα θέμα για τον Μάντσεν, εξαφανίστηκε αφού επιβιβάστηκε στο 17 μέτρων υποβρύχιο του τον Αύγουστο. Στις 23 Αυγούστου, η αστυνομία ταυτοποίησε ένα ακέφαλο γυναικείο κορμό που ξεβράστηκε στις ακτές της Κοπεγχάγης, λέγοντας ότι ανήκει στη Βαλ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέσυρε επίσης το κεφάλι και τα πόδια της Βαλ. Δήλωσε ότι το κρανίο της δεν είχε υποστεί κατάγματα, παρά τις προηγούμενες καταθέσεις του Μάντσεν ότι η δημοσιογράφος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από καταπακτή. Το υποβρύχιο είναι ένα από τα τρία που κατασκεύασε ο Μάντσεν, και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί από ιδιώτη στον κόσμο.

Ο ίδιος αποδέχθηκε οικειοθελώς το αίτημα του εισαγγελέα να παραταθεί η κράτησή του έως τις 15 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παρουσιαστεί αύριο στο δικαστήριο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ