Ντονμέζ: Συμφωνία Τουρκίας-Αλγερίας για κοινές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου

0
15

Τουρκία και Αλγερία θα ιδρύσουν κοινή εταιρεία έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα δραστηριοποιηθεί σε χώρες της περιοχής – ιδίως στην Αλγερία, δήλωσε την Πέμπτη (11/11) ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Οι δύο χώρες κατέληξαν σε συναίνεση σχετικά με την ίδρυση κοινής εταιρείας μεταξύ της της εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αλγερίας «Sonatrach» και της «Turkish Petroleum», όπως δήλωσε ο Ντονμέζ στο πρακτορείο Anadolu.

Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και της Αλγερίας, ανήλθε σε περίπου 4 δισ. δολάρια το 2021 και αναμένεται να επεκταθεί στα 5 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, εκτίμησε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

«Με βάση προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε τον Μάιο κατά την επίσκεψη του Αλγερινού προέδρου Αμπντελματζίντ Τεμπούν στην Τουρκία, στοχεύουν σε περαιτέρω επέκταση στα 10 δισ. δολάρια το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε ο Ντονμέζ.

«Πραγματοποιούνται κοινές εργασίες όχι μόνο σε οικονομικούς τομείς, αλλά και σε πολιτιστικούς και πολιτικούς τομείς, και ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία. Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας αδιάλειπτα σύμφωνα με αυτό το όραμα που έχουν θέσει και οι δύο ηγέτες (Ερντογάν και Τεμπούν)», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Ο Φατίχ Ντονμέζ συμμετείχε στο 2ο Αλγερινό Επενδυτικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Αλγέρι ως επίτιμος καλεσμένος.

πηγή: cnn.gr 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter