ΝΟΔΕ Χανίων: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών – «Όχι» στο νέο νομοσχέδιο προσλήψεων

0
45

Την αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο προσλήψεων Εκπαιδευτικών που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, με το οποίο αδικούνται κατάφωρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκφράζει με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τρίτη η ΝΟΔΕ Χανίων, μετά από εισήγηση της υπεύθυνης Τομέα Παιδείας Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης της ΝΟΔΕ, κας Αλέκας Σκουλά.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Χανίων

«Στους γονείς οφείλομεν το ζην στους δε διδασκάλους το ευ ζην»

(Μέγας Αλέξανδρος)

Τη ρήση αυτή του Μ. Αλεξάνδρου, προφανώς, αγνοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δε δίστασε να επιστρατεύσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό εκπαιδευτικών και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Δελλή, προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν την περασμένη Παρασκευή, για το κατάπτυστο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας , που αφορά στο νέο σύστημα διορισμών, το οποίο αιφνιδιαστικά κατέθεσε η κυβέρνηση εν μέσω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Η χρήση βίας κατά των ανθρώπων εκείνων που άγουν τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο μέλλον είναι απαράδεκτη και απόλυτα καταδικαστέα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα στον πανικό της, εν όψει της επερχόμενης εκλογικής της ήττας και με τη συνήθη της τακτική, του διαίρει και βασίλευε , κατέθεσε στις 7 Ιανουαρίου, το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση η οποία νομοθέτησε την κατάργηση του δασκάλου του ολοήμερου ( μείωση θέσεων εργασίας), την αύξηση του αριθμού των μαθητών στους 25 ανά εκπαιδευτικό, με άμεση συνέπεια συγχωνεύσεις τμημάτων (εκ νέου μείωση των θέσεων εργασίας), υπόσχεται τώρα 15.000 μόνιμους διορισμούς, με ένα σύστημα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην ανεργία την πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια αγόγγυστα υπηρετούν, το ταλαιπωρημένο από τις άθλιες πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημόσιο σχολείο!

Το νέο σύστημα απαξιώνει και ουσιαστικά κλέβει την προϋπηρεσία όλων αυτών που επί σειρά ετών, τοποθετούνταν στα δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα σχολεία, θέτοντας πλαφόν στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, αλλά ταυτόχρονα καθιστά αυτούς σε ακόμα χειρότερη θέση, αφού η υψηλή μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς με ελάχιστη ή καθόλου προϋπηρεσία, να προηγηθούν σε σχέση με άλλους, που έχουν 10, 15, ακόμα και 20 χρόνια εργασίας!

Καθώς λοιπόν ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει με χαρακτηριστική ευκολία: “… θέλουμε ο κάθε υποψήφιος να μπορεί να δει τον εαυτό του στην προκήρυξη…”, αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο σπέρνει τον εμφύλιο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αλλά εμπαίζει φανερά τον κλάδο και νομοθετεί χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, αλλά με απλούς υπολογισμούς ψήφων!

Η Νέα Δημοκρατία έχοντας βαθιά επίγνωση της προσφοράς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, στέκεται δίπλα τους αυτήν την ώρα, που βάλλονται σε όλα τα μέτωπα από την κυβέρνηση!

Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα μεικτό σύστημα διορισμών αντικειμενικό, αδιάβλητο και δίκαιο, το οποίο θα περιλαμβάνει διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά παράλληλα θα μοριοδοτεί υψηλά το σύνολο και όχι μέρος, της προϋπηρεσίας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους κόπους και τις θυσίες, όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που στα δύσκολα αυτά χρόνια, στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο.

Γιατί, το ηθικό πλεονέκτημα μιας κυβέρνησης αποδεικνύεται με τις πράξεις της, το νομοθετικό της έργο ! “Όταν όμως ο νόμος και η ηθική συγκρούονται μεταξύ τους, ο πολίτης έχει τη σκληρή επιλογή είτε να χάσει το αντίληψή του περί ηθικής, είτε να χάσει το σεβασμό του προς τους νόμους”.

Η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει να συμβεί αυτό, γιατί απλά, αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα!