ΝΟΔΕ Χανίων: Έδωσε το στίγμα της Κυβέρνησης ο Νίκος Δένδιας

0
27

Την ικανοποίησή της για τους χειρισμούς του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία κατά την χθεσινή του επίσκεψη εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων. 

Ειδικότερα: 

Εδώ και πολλά χρόνια οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Ο μόνος δρόμος για γεφύρωση σχέσεων των δυο χωρών είναι τα ειλικρινή λόγια και οι καθαρές λύσεις.

Ξεκάθαρη θέση έδειξε η χώρα μας εχτές στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία όπου και συνάντησε τον ομόλογο του στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών.

Ο υπουργός μας με τη πρωτόγνωρη για τα χρονικά, ανοιχτή θέση, που έλαβε στην συνέντευξη τύπου, έδωσε το στίγμα που θέλει να περάσει η σημερινή κυβέρνηση.

Προβάλλουμε τα δίκαιά μας, υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας προς την Τουρκία αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το διεθνές δίκαιο είναι η βάση της συζήτησης μας, και όσο αυτό καταπατάται, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί.

Μας ενδιαφέρει να πέσουν οι τόνοι στο Αιγαίο και φυσικά η συνεργασία με την γείτονα χώρα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί όσο η άλλη πλευρά διατηρεί την στάση που όλοι γνωρίζουμε στην ανατολική Μεσόγειο και στο μεταναστευτικό.

Θα μπορούσαμε να πούμε αναμενόμενα τα λόγια του Έλληνα Υπουργού.

Χτες όμως αυτά τα απλά λόγια συγκίνησαν και αναζωπύρωσαν το εθνικό αίσθημα. Κάτι που η χώρα έχει ανάγκη μετά την σταθερή θέση που διατηρεί τόσα χρόνια.

Για άλλη μια φόρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας έκανε να αισθανθούμε περήφανοι και σίγουροι για τους ανθρώπους που εκπροσωπούνε τα Ελληνικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter