Νικ. Ντερμανάκης: Ήρθε η ώρα οι νέοι άνθρωποι να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικής

0
81

Είναι νέος και προέρχεται από τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο του Κέντρου. Αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πρόκειται για τον Νίκο Ντερμανάκη, δικηγόρο στο επάγγελμα και γιο του Γιάννη Ντερμανάκη.

Ο Νίκος Ντερμανάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το Κίνημα Αλλαγής και εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Kriti24.gr.

Τι σας οδήγησε στο να θέσετε υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής στο
νομό Χανίων, σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδο για τον άλλοτε κραταιό κεντρώο χώρο;

Έχω γεννηθεί στα Χανιά, δραστηριοποιούμαι στα Χανιά και ζω την ίδια πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα με εσάς.Ο κόσμος είναι σαφώς απογοητευμένος από τις ακολουθούμενες πολιτικές όσο και προβληματισμένος ως προς τα ήδη δραστηριοποιούμενα πρόσωπα στον χώρο της πολιτικής. Ως ενεργός πολίτης,διότι αυτή είναι η πρώτιστη ιδιότητα με την οποία αυτοκαθορίζομαι, αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά στον καθορισμό του παρόντος και του μέλλοντος μας, της καθημερινότητας μας αλλά και στη διαμόρφωση κεντρικών πολιτικών μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή περισσότερων πολιτών που προέρχονται από τον χώρο που οριοθετείτε με την ερώτηση σας.

Σε σχετικό άρθρο σας αναφέρετε χαρακτηριστικά… «Οι νέοι μπροστά».
Μπορεί να γίνει αυτή η… αλλαγή στη νοοτροπία μας και όντως ο κόσμος να ξεφύγει από τις λογικές του παρελθόντος και να δώσει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους στην πολιτική σκηνή της χώρας;

Ήρθε η στιγμή άνθρωποι νεώτεροι σε ηλικία αλλά κυρίως σε νοοτροπία, για να μη θέτουμε το ζήτημα μόνο ηλικιακά, να αφήσουν την εξ αποστάσεως απλή παρατήρηση γεγονότων και καταστάσεων και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικής. Γνωρίζω εκατοντάδες συμπολίτες μου που αναρωτιούνται πλέον αν η συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να φέρει χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα στη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους. Η απάντηση είναι σαφώς καταφατική, με το όρο οι άνθρωποι που θα εμπιστευθούν -σε όποιο χώρο και αν βρίσκονται αυτοί- να έχουν τα εχέγγυα βάσει της συνολικής προηγούμενης παρουσίας τους ότι θα υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, τον δημόσιο λόγο και την πολιτική βάζοντας στην άκρη το στενό προσωπικό τους συμφέρον και τις ιδιοτελείς συμπεριφορές και πράξεις.Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν από τον κόσμο πρωτίστως και να «επιβληθούν» στο πολιτικό προσωπικό των Χανίων και της χώρας γενικότερα.Το κυριότερο είναι να συμμετέχουν άνθρωποι που θέλουν δώσουν στην πολιτική και όχι να κερδίσουν από την πολιτική.

Ποιο είναι το διακύβευμα της εθνικής κάλπης της 7ης Ιουλίου κε Ντερμανάκη και ποιος ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής;

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η αποτροπή εφαρμογής πολιτικών που θα πηγαίνουν πίσω τον τόπο. Είναι να νιώσει και πάλι ελπίδα ο κόσμος και να επανέλθει κυρίως η λογική στην πολιτική και η δράση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.Τονίζω όμως ότι ιδιαίτερης σημασίας είναι η ανάγκη να διαμορφώσουν την πολιτική άνθρωποι που έχουν να δώσουν και όχι να πάρουν από την ενασχόληση τους με τα κοινά.Αυτό θα είναι η απαρχή ενός καλύτερου «αύριο» για όλους, δίχως αυτό θα επανερχόμαστε συνεχώς σε ήδη επιλεγμένες κατά το παρελθόν και αποτυχημένες εν πολλοίς, λύσεις.

Αν η επόμενη μέρα δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ποιες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον χώρο σας;

Θεωρώ ειλικρινά ότι ο κεντρώος χώρος και το κίνημα Αλλαγής θα καταγράψουν μια σημαντική και αισθητή παρουσία στις επερχόμενες εκλογές.Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε ο προοδευτικός και κεντρώος κόσμος να επιστρέψει σταδιακά στον χώρο από οπού προέρχεται.

Ένα σχόλιο τέλος για τον τόπο μας! Όλοι προεκλογικά κάνουν λόγο για… παραμέληση και για έργα που πρέπει να γίνουν. Τελικά, εκτός από τα έργα, μήπως από τα Χανιά λείπει και η… βούληση σε όλες τις εκφάνσεις της;

Όπως προείπα μεγάλη σημασία έχουν τα πρόσωπα. Να επιθυμούν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και όχι να αναδειχθούν ατομικά ξεχνώντας τους πολίτες μετά την εκλογή τους. Να αγαπούν τα Χανιά, να έχουν καθημερινή παρουσία στα Χανιά και και να επιδιώκουν έμπρακτα την πρόοδο των Χανίων. Σωστά λοιπόν μιλάτε για βούληση. Βούληση και αποφασιστικότητα για τα Χανιά.