Νέα στοιχεία – «φωτιά» από έκθεση του πραγματογνώμονα στην υπόθεση Λαγούδη

0
95

Νέα στοιχεία στο θρίλερ του τραγικού θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη προκύπτουν από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο πραγματογνώμονας.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, η φωτιά μπήκε από εμπρηστή, που χαρακτηρίζεται ως οργανωμένος, μεθοδικός και ικανός να επηρεάζει άλλα άτομα.

«Δεν προκύπτει αυτοπυρπολισμός της ή έστω επιχείρηση προσπάθειας αυτοπυρπολισμού, εγχείρημα στο οποίο επιχειρεί κάποιος που με τον τρόπο αυτό αποφασίζει, επιδιώκει και θέλει τη θανάτωσή του», λέει ο Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ ε.α. Νομικός Ερευνητής – Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανδριανός Γκούρμπατσης, που αρνείται την εκδοχή της αστυνομίας περί αυτοκτονίας, επικαλούμενος σειρά στοιχείων.

Ο κ. Γκούρμπατσης επισημαίνει ότι η ζώνη ασφαλείας του οδηγού βρέθηκε εκτός αυτοκινήτου, ενώ διαπιστώνει παραλείψεις ως προς τη φωτογράφηση πειστηρίων και την αναφορά σημαντικών πραγματικών ενδείξεων.

Η Ειρήνη Λαγούδη, μητέρα τριών παιδιών, μετά από πολυήμερη εξαφάνιση βρέθηκε νεκρή στις αρχές Ιανουαρίου 2018 μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία Φωτμού στη λίμνη Τριχωνίδα