Αντιδράσεις από την ανάρτηση του Π. Πολάκη| Η “κόντρα” με Γεωργιάδη και η διευκρινιστική ανάρτηση

0
458

Η χθεσινή ανάρτηση του βουλευτή Χανίων και πρώην Υφυπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, για την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Χανίων, με στόχο να εκπληρώσει την υπόσχεσή του και να διαθέσει τη μισή βουλευτική αποζημίωση του Μαρτίου (βλέπε ΕΔΩ), είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία ακόμη αντιπαράθεσή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή μία…παρεξήγηση και ένα δημόσιο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων, κ. Νεκτάριο Παπδουλάκη.

Ο κ. Πολάκης συγκεκριμένα έγραφε ότι συναντήθηκε χθες και παρέδωσε τα μισά χρήματα του μισθού του, όπως είχε υποσχεθεί, στο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων.

Τον κ. Πολάκη έσπευσε να διαψεύσει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων, κ. Νεκτάριος Παπδουλάκης, ο οποίος έγραψε κάτω από την ανάρτηση του πρώην Υφυπουργού, ότι ουδέποτε συναντήθηκε μαζί του για να παραλάβει χρήματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας δημόσιος διάλογος αντιπαράθεσης, μεταξύ τους.

Ο κ. Παπαδουλάκης υποστήριζε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στο Σωματείο εργαζομένων, ούτε τον ίδιο, για τη συνάντηση με τον πρώην Υφυπουργό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πολάκης του απάντησε ότι συναντήθηκε και παρέδωσε τα χρήματα σε μέλος του σωματείου και εκπρόσωπό του στην ΠΟΠ ΕΚΑΒ. 

Η κ. Νάντια Μπικώφ που ως εκπρόσωπος  της ΠΟΠΕΚΑΒ Χανίων, παρέλαβε τα χρήματα της δψρεάς από τον κ. Πολάκη, έγραψε σχετικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Σήμερα (σ.σ: χθες) ο κ. Παύλος Πολακης πρώην αν. Υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Χανίων του Σύριζα, έκανε δωρεά μέσω της ΠΟΠΕΚΑΒ Χανίων στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Χανίων το ποσό των
1000€, υλοποιώντας την υπόσχεση που έδωσε πριν λίγες μέρες για την στήριξη του συστήματος υγείας μέσω του μισθού του. Για τον λόγο αυτο συστήθηκε 4μελης επιτροπή, αποτελούμενη από τους
Κ. Φ.
Κ. Ι.
Α. Γ. και
Μπικώφ Ναντια μέλος του ΔΣ της ΠΟΠΕΚΑΒ και αντιπρόσωπος του τομέα Χανίων της ομοσπονδίας.
Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.
(Επίσης έκανε δωρεά προς το σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανιων 1500€)
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Πολακη για την ενέργεια του αυτή.

Την ιστορία ανέδειξε στο Twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδεύοντάς την από το δικό του «αιχμηρό» σχόλιο: «Απλά κορυφαίος Παύλος Πολάκης….τα λεφτά τα έδωσε άραγε ή και σε αυτό είπε ψέματα;»

Ο κ. Πολάκης προχώρησε σε διευκρινιστική διόρθωση της ανάρτησης του ανεβάζοντας μία ακόμη φωτογραφία, με τον ίδιο και με τους εκπροσώπους των δύο σωματείων με τους οποίους συναντήθηκε χθες, ενώ απαντώντας στον Υπουργός Ανάπτυξης έγραψε, μεταξύ άλλων:

“…Όχι μόνο έκανα αυτά που υποσχέθηκα το πρωί ,όχι μόνο ανέδειξα ξανά το απαράδεκτο θέμα με τη γεννήτρια οξυγόνου (που επίτηδες δεν αναφέρεις ούτε εσύ ούτε το κανίς σου στο ρεπορτάζ), ΑΛΛΑ το βράδυ στα Σφακια στο ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΦΑΚΙΩΝ (που έφτιαξα ως Δημαρχος και στελέχωσα ως υπουργός) χειρούργησα εθελοντικά δυο πατριώτες μου που είχαν κάποιο μικρό πρόβλημα το οποίο λόγω της γενικότερης κατάστασης δεν μπορούσε (και σωστά ) να αντιμετωπισθεί τώρα στο Νοσοκομείο Χανιων…”