Νέα δράση ανακύκλωσης πλαστικών υλοποιεί ο Δήμος Ρεθύμνης ως επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού έργου Plasteco/Interreg

0
16

Στην ορθολογική διαχείριση πλαστικών απορριμμάτων, επενδύει ο Δήμος Ρεθύμνης με μια νέα δράση που αφορά τη συλλογή νάιλον θερμοκηπίου και λάστιχων άρδευσης, την οποία υλοποιεί σε συνεργασία με εταιρεία συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων αποβλήτων σε ειδική μονάδα ανακύκλωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος & Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Ρ. και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ. Λελεδάκης, καλούν τους συμπολίτες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργούς, αγρότες κλπ) οι οποίοι διαθέτουν νάιλον θερμοκηπίου και λάστιχα άρδευσης που δεν χρειάζονται πια, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας (28310 57940, 40977) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία της απόσυρσης ή καταστροφής των συγκεκριμένων υλικών.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια  προώθησης της ανακύκλωσης / επαναχρησιμοποίησης και μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Τομείς που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας, τους οποίους υποστηρίζει διαρκώς ο Δήμος Ρεθύμνης, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το PLASTECO που εντάσσεται στο διαπεριφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG EUROPE και προωθεί σύγχρονες πρακτικές ορθής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων από τους Δήμους και τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter