Νάνσυ Αγγελάκη: Με το βλέμμα στον άνθρωπο & τα προβλήματά του καταθέτω στις εκλογές της Κυριακής την διάθεση προσφοράς μου

0
17

Γράφει η Νάνσυ Αγγελάκη*

Με το βλέμμα στον άνθρωπο και τα προβλήματά του και αξιοποιώντας την εμπειρία χρόνων στην αυτοδιοίκηση, καταθέτω στις εκλογές της Κυριακής την διάθεση προσφοράς μου προς τον τόπο μας.

Άλλωστε, πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάπτυξη ενός δικτύου συντονισμένης κοινωνικής φροντίδας για τους δημότες του Δήμου Χανίων πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα μίας δημοτικής αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάσσω: Αναβάθμιση και επέκταση παιδικών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και ΚΑΠΗ, προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι», δημοτικά ιατρεία, δημοτικό κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικό Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών και Τράπεζα Αίματος, διανομή τροφίμων σε κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας και ακόμη δημιουργία συμβουλευτικών σταθμών και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία.
Ιδιαίτερα για την Τρίτη ηλικία δεσμεύομαι για την επαναφορά της συνταγογράφησης, την επαναφορά πολιτιστικών δράσεων.

Για την νεολαία μας, την δημιουργία αθλητικών χώρων και την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων.

Ο τομέας της καθαριότητας και οι βελτιώσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οφείλουν να αποτελούν επίσης προτεραιότητα για μία Δημοτική Αρχή
Στο πλαίσιο αυτό, οι παρεμβάσεις για έναν “καθαρό” Δήμο, πρέπει να είναι συνεχείς, με την εξέταση και εφαρμογή λύσεων οι οποίες, θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι περιαστικές περιοχές επίσης, τέθηκαν τα τελευταία χρόνια στο περιθώριο. Σήμερα, οι άνθρωποι των περιοχών αυτών, πρέπει να αποκτήσουν περισσότερο ενεργό ρόλο και διεκδικητική φωνή μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, για την προώθηση, μέσα από την συνεργασία, των πολλών προβλημάτων που τους απασχολούν.
Μέσα από τον ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, προτάσσουμε την ανάπλαση και αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Έργα και δράσεις για την κοινωνία μας, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων. Ας μην αφήσουμε τον Δήμο μας στην τύχη του για μια ακόμη φορά. Ας του δώσουμε όλοι μαζί, την πνοή ανάπτυξης που του αξίζει.