Να συνεχιστούν τα μαθήματα αλβανικών αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ Χανίων

0
156

Το θεμα της συνέχισης των μαθημάτων της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά 2ης και 3ης γενιάς, τέθηκε σε προ ημερήσιας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Το θέμα έθεσαν στο σώμα εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, οι οποίοι σημείωσαν ότι θα πρέπει το σώμα να δώσει το πράσινο φως, ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα και να μην δώσει αφορμή να δικαιωθούν μικρές μειοψηφίες, που πρεσβεύουν ρατσιστικές ιδέες και αντιλήψεις.

Υπέρ της συνέχισης των μαθημάτων, τάχθηκαν στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδακης, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που εκαναν λόγο για αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών, να μπορούν να διδαχθούν τη μητρική τους γλώσσα.

Παράλληλα από την πλευρά του κ. Σαρρή, τέθηκε το θέμα να γίνει συζήτηση με τη σχολική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου( 1ου Γυμνάσιου Ελ. Βενιζέλου), για να διερευνηθεί εάν εάν τα μαθήματα μπορούν να συνεχιστούν σε αυτό το σχολείο, σε διαφορετική περίπτωση να αναζητηθεί άλλη λύση.

Αν υπάρξει η οποιαδήποτε υποχώρηση, στην αρχική απόφαση θα δώσει δικαίωμα σε ρατσιστικές μειοψηφίες, να θεωρούν ότι δικαιώθηκαν, τόνισε από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων κ. Σεραφείμ Ρίζος.

«Όταν έλαβα γνώση του θέματος, ήμουν σε επαφή με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να αντιμετωπιστεί το θέμα».Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βαμβουκας, ο οποίος σημείωσε ότι από τη στιγμή που δε συμφωνεί η σχολική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου, θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση, σε αλλο χώρο.

Τελικά το σώμα υπερψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα που κατατέθηκε, με το οποίο ζητείται να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα στο 1ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου.