Ν. Βούτσης: «Η δουλειά που γίνεται στο Ίδρυμα «Ε. Βενιζέλος» αφήνει το αποτύπωμά της στη χώρα»| φωτο

0
173

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την προεδρία του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής, που είναι και Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Κατά την άφιξη του ο Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε πως αισθάνεται τιμή και ευτυχής, που θα παραστεί για τρίτη χρονιά ως Πρόεδρος του Ιδρύματος στη συνεδρίαση και τόνισε:

«Γίνεται μία σημαντική δουλειά, η οποία κορυφώθηκε πέρυσι με τα ογδοντάχρονα από το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου και έγιναν πολλές εκδηλώσεις και εκδόσεις, που συνεχίστηκαν και φέτος.

Η σημαντική δουλειά που γίνεται στο Ίδρυμα, αφήνει το αποτύπωμά της, σε όλη την Κρήτη, σε όλη τη χώρα.

Είναι σημείο αναφοράς για χιλιάδες παιδιά, που με τα σχολεία τους ξεναγούνται στην οικία του Βενιζέλου, αλλά και για διανοούμενους, φοιτητές, επιστήμονες, από την Ελλάδα και από πολλές άλλες χώρες, με το πλούσιο συγγραφικό έργο που έχει γίνει για τον Ελ. Βενιζέλο.

Πρόκειται λοιπόν για μία δραστηριότητα η οποία όλο και μεγεθύνεται με ένα ιστορικά υπεύθυνο τρόπο, σε μία εποχή που αυτό δεν είναι πάρα πολύ σύνηθες..

Ότι εξαρτάται από τη Βουλή, ώστε να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε αυτήν την προσπάθεια θα το πράξουμε..»

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κ. Νίκος Παπαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μία σημαντική συνεδρίαση καθώς το ΔΣ θα καταστρώσει τη στρατηγική του Ιδρύματος για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα θα γίνει απολογισμός του έργου που πραγματοποιήθηκε το 2017.

Ήταν ένα έργο που ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο το Ίδρυμα πανελλήνια και διεθνώς, καθιερώνοντας το πλέον ως διεθνή εταίρο στο τομέα της Ιστορίας και του Πολιτισμού…»