Ν. Παππάς: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει εμπόδια στη δικαστική έρευνα»

0
67

“Το σκάνδαλο της Novartis ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει εμπόδια στη δικαστική έρευνα”, τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα”, που δημοσιεύεται την Κυριακή.

“Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των «ενδιαφερομένων» να παρουσιάσουν την υπόθεση αυτή ως σκευωρία της κυβέρνησης, το γεγονός ότι πρόκειται για μια διεθνή έρευνα, η οποία έχει και ελληνικό παρακλάδι, καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί «στημένης υπόθεσης»”, σημειώνει ο κ. Παππάς και συνεχίζει: “Αν συνυπολογίσουμε δε τις δημόσιες σπασμωδικές αντιδράσεις συγκεκριμένων προσώπων, που εξαπολύουν τη μια στιγμή απειλές κατά των μαρτύρων, την άλλη απειλές κατά της κυβέρνησης και την τρίτη κάνουν λόγο για υπόγεια συνέργεια της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε βεβαιότητες.

Δεν μπορεί σε όλο τον κόσμο οι υποθέσεις αυτές να είναι σκάνδαλα και εδώ σκευωρία. Είναι αστείος ο ισχυρισμός. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πρόκειται για μια περίπτωση κατά την οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάζει εμπόδια στη δικαστική έρευνα. Ούτε, φυσικά, να σπεύδει να φορτωθεί στις πλάτες του αμαρτήματα του παρελθόντος, κοιτώντας προς τον Υμηττό και βλέποντας εξωγήινους. Η κυβέρνηση αυτή ποτέ δεν στρουθοκαμήλισε, ποτέ δεν συγκάλυψε ή έθαψε υποθέσεις και, κυρίως, ποτέ δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, όπως μπορεί να έκαναν άλλοι. Ο δρόμος προς τη νομιμότητα δεν μπορεί να κάνει παρακάμψεις σε βαλίτσες, μαύρες σακούλες, offshore, άφαντα «πόθεν έσχες» και σπίτια στο εξωτερικό που δεν ξέρουμε πώς αποκτήθηκαν”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter