Ν. Ντερμανάκης: Ήρθε η ώρα οι νέοι να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους

0
46

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη των Χανίων και τελείωσα το 2ο Λύκειο Χανίων. Με την αποφοίτησή μου εισήχθην στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ρεθύμνου όπου και ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου έλαβα το πρώτο μου πτυχίο, πριν εισαχθώ στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά την αποφοίτησή μου από τη Νομική και παράλληλα με την εργασία μου ως Δικηγόρος, συνέχισα την εμβάθυνση με μεταπτυχιακό στο «Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτή».

Κατάγομαι από τις Βρύσες Αποκορώνου από την πλευρά του πατέρα μου επίσης Δικηγόρου, Ιωάννη Ντερμανάκη και από το Βαρύπετρο Κυδωνίας Χανίων από την πλευρά της μητέρας μου Ευαγγελίας Πούλακα – Ντερμανάκη.

Ως ενεργός πολίτης και ως νομικός, ειδικευμένος στο Δίκαιο Καταναλωτή, συντονίζω και οργανώνω τη δράση ενώσεων καταναλωτών και αγωνίστηκα για τον αποτελεσματικό έλεγχο της Αγοράς και για την αποτροπή των ακραίων νεοφιλελεύθερων και καταχρηστικών πρακτικών.

Συμπράττων με τις ενώσεις καταναλωτών επεδίωξα να απενεργοποιήσω τους καταχρηστικούς όρους συναλλαγών που εμπεριέχονται σε πολυάριθμες πιστωτικές και άλλες συμβάσεις καταναλωτών και να συντελέσω στη διαυγή λειτουργία της Αγοράς.

Το Κίνημα Αλλαγής διαθέτει ενδιαφέρουσες μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τους καταναλωτές,τους επιστήμονες, τους αγρότες, για το κοινωνικό κράτος, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τη νεανική επιχειρηματικότητα, για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για την παιδεία αλλά και για τη δια βίου μάθηση.

Θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι η επαναφορά της πλήρους προστασίας της πρώτης κατοικίας και η διαμόρφωση πολιτικών ευρείας προστασίας των καταναλωτικών δικαιωμάτων. Έχει το Κίνημα ένα σύνολο τεκμηριωμένων προτάσεων για την αποτροπή εφαρμογής των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και για την εφαρμογή πολιτικών για τους νέους. Μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τις ασκούμενες πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απαιτείται όμως η συμμετοχή της νέας γενιάς σε αυτή την προσπάθεια.

Ήρθε η ώρα οι νέοι να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και με την τεκμηρίωσή τους στην παραγωγή της μελλοντικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής, στη συγκρότηση της μελλοντικής πολιτικής για την υπηρέτηση της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης της χώρας.

OI NEOI ΜΠΡΟΣΤΑ!

Νίκος Ντερμανάκης
υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το Κίνημα Αλλαγής
email1: [email protected]
email2: [email protected]
τηλέφωνο επικοινωνίας : 6971543092
Οδός Μάρκου Ρενιέρη αρ.4, Πλατεία Δικαστηρίων, Χανιά