Μπαίνει «πωλητήριο» στην Lamborghini;

0
119

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, η VW βρίσκεται σε σκέψεις για την πώληση της Lamborghini.

Οι συζητήσεις εξακολουθούν να συνεχίζονται σε πλήρη μυστικότητα. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Η Lamborghini έχει αποκομίσει οικονομική επιτυχία το τελευταίο έτος αυξάνοντας την αποτίμηση στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ικανοποιητικός αριθμός πωλήσεων της Urus και η εισαγωγή μιας ανασχεδιασμένης Aventador καθώς και ενός νέου υβριδικού supercar μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg, η σημερινή κατάσταση της Lamborghini είναι σταθεροποιημένη οικονομικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Herbert Diess, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο του 2018, σχεδίαζε να επικεντρωθεί στην επέκταση των κύριων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων του ομίλου VW, Audi και Porsche, προκειμένου να διαχειριστεί αποτελεσματικά τους πόρους. Με τρέχουσα αξία 89 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει ως στόχο να αυξήσει αυτό το ποσό στα 220 δισεκατομμύρια δολάρια, θέλοντας να μεγιστοποιήσει την αξία του ομίλου VW ενώ ταυτόχρονα έχει αναλάβει τη δύσκολη μετάβαση στη νέα τεχνολογία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, υπάρχουν διεργασίες κατά τις οποίες η Lamborghini ενδέχεται να αυτονομηθεί, αποτελώντας μια ξεχωριστή μάρκα, πιθανότατα η τελική απόφαση θα παρθεί προς τα τέλη του 2020.

newsauto.gr