Μητσοτάκης: Σηκώθηκα και είπα στον Ερντογάν «ό,τι έχω να σου πω, το λέω κατά πρόσωπο»

0
77

Τη στιγμή του «θερμού επεισοδίου» που είχε στο δείπνο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.

«Σηκώθηκα πάνω και του είπα “ότι έχω να του πω κατά πρόσωπο», ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας στην πρόεδρο της Κομισιόν κι άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022) στο δείπνο, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε την τακτική των προκλήσεων, επιτιθέμενος στην Ελλάδα!

Τη στιγμή κατέγραψε σε βίντεο Γερμανός δημοσιογράφος

Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον Τούρκο πρόεδρο, δηλώνοντας με νόημα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες “είδαν” ποιός είναι αυτός που προκαλεί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινωνία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Ε.Ε.. Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «επιλέγει να αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις» και να απείλησε ότι «η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντα της».

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει: «Δεν μπορεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ να απειλείς την κυριαρχία της χώρας μου και να έρχεσαι εδώ και να κατηγορείς την Ελλάδα. Αν θες να μιλάμε ως σοβαροί άνθρωποι, να κάτσουμε να συζητήσουμε».

Η αντίδραση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόχλησε τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αποχώρησε από το δείπνο λίγο αργότερα. Και παρόλο που είχε ενημερώσει ότι θα φύγει, η στιγμή σχολιάστηκε δυσμενώς από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter