Μητσοτάκης: H ΝΔ δεν θα ανεχθεί τα νησιά μόνιμο «πάρκινγκ» ψυχών

0
47

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να γίνουν μόνιμο «πάρκινγκ» ψυχών, με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας υπογράμμισε για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας από τη Χίο, η οποία έχει δεχθεί σημαντικό από το βάρος της προσφυγικής κρίσης, στο πλαίσιο προσυνεδριακής ημερίδας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι έθεσε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο όταν μίλησε σε ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Ή μάλλον, είχε σχέδιο να υιοθετήσει μία πολιτική ανοιχτών συνόρων, να καταντήσει την Ελλάδα ένα κέντρο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη. Να απορρίψει την κεντρική αρχή, ότι σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα. Δεν υπάρχουν μόνο στη ξηρά. Δεν ξεχνάμε τη φράση του κ. Τσίπρα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα» πρόσθεσε. .

Το τελικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ήταν δυστυχώς απολύτως προβλέψιμο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πέρασαν από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου το 2015. Οι ροές αυτές σταμάτησαν μόνο όταν έκλεισαν πια τα βόρεια σύνορα και εφαρμόστηκε στην πράξη η κοινή δήλωση, αυτό το οποίο αποκαλούμε, συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι τους πρώτους μήνες, όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί το Μάρτιο του 2016 συμφώνησαν σε μια μία κεντρική πολιτική, μία εθνική γραμμή αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος που δεν υλοποιήθηκε. «Και λυπάμαι που θα το πω. Οι κεντρικοί άξονες αυτής της συμφωνίας που πετύχαμε τότε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη, διότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα φωνές μέσα στην κυβερνητική πλειοψηφία που δεν επιθυμούν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής» τόνισε.

Πηγή skai.gr