Μηταράκης: Διασώθηκαν 500 μετανάστες στην Κρήτη – Ζητώ τη συνδρομή της Κομισιόν

0
26

Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους 500 μετανάστες που διασώθηκαν ανοικτά της Κρήτης, ζητάει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Το Λιμενικό διέσωσε 500 πολίτες τρίτων χωρών νότια της Κρήτης από σάπιο πλοίο.

Το υπουργείο Μετανάστευσης παρόν για να βοηθήσει με υλική- ιατρική βοήθεια σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς», σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης.

Ο κ. Μηταράκης προσθέτει ότι «αναμένω πλήρη συνεργασία τοπικών αρχών μέχρι την ομαλή μεταφορά τους. Ζητώ άμεση συνδρομή και μετεγκαταστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Στο λιμάνι της Παλαιοχώρας το πλοίο με τους μετανάστες

Το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες που διασώθηκαν νότια της Κρήτης, έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (22/11) στο λιμάνι της Παλαιοχώρας.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έσπευσαν γιατροί, διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός για να εξετάσουν όλους τους μετανάστες και να δουν την κατάσταση της υγείας τους.

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναζήτηση χώρου ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

πηγή: cnn.gr 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter