Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνου στους εισακτέους και μη των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

0
51

Το μήνυμα του δημάρχου Ρεθύμνου με αφορμή τα αποτελέσματα των βάσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 Αγαπητά μου παιδιά

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου ζωής: την ενηλικίωσή σας, τη μετάβαση σε ένα στάδιο που θα το συντροφεύουν οι αναμνήσεις των σχολικών σας χρόνων και τα όνειρα για το μέλλον σας, τη συνέχιση της προσπάθειας, μια άλλη θέαση του κόσμου που σας περιβάλλει και σας περιμένει να τον κατακτήσετε.

Σας συγχαίρω όλους και όλες ανεξαιρέτως. Μπορώ να συμμεριστώ την αγωνία που βιώσατε, τον κόπο σας, την προσμονή, τις θυσίες. Τις δικές σας, των γονιών σας που θα’ ναι πάντα δίπλα σας  με αγάπη και πίστη στις δυνατότητές σας, των δασκάλων σας, που στάθηκαν σύντροφοί σας και συνοδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή που όλοι μαζί διανύσατε. 

 Σε όσους πετύχατε το στόχο σας εύχομαι να είστε υγιείς και δυνατοί για να παραμείνετε προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στα όνειρά σας, να συνεχίσετε  τις σπουδές σας με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη ώστε να γίνετε λαμπροί επιστήμονες και χρήσιμοι άνθρωποι για τον τόπο και τη χώρα μας . 

Σε όσους επιδιώξετε εκ νέου την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ  εύχομαι να συνεχίσετε με πείσμα και επιμονή την προσπάθεια σας. Είναι η μόνη ασφαλής οδός για να πετύχετε το στόχο σας. Και θα τα καταφέρετε.

Σε όσους νέους μας αποφάσισαν να ενταχθούν στον επαγγελματικό στίβο, εύχομαι καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, με εντιμότητα, εργατικότητα και αγάπη για τον τόπο μας που έχει ανάγκη από καλούς και άξιους επαγγελματίες.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, αγαπητά μου παιδιά, εύχομαι να την υπηρετήσετε με σύνεση, αισιοδοξία και τόλμη, παραμένοντας ή επιστρέφοντας στον τόπο μας, που ελπίζει και βασίζεται σε χρήσιμους, άξιους  και δημιουργικούς  πολίτες.

Ελπίζουμε, εκτός από τη θέληση, να έχουμε και τη δυνατότητα να είμαστε πλάι σας, συμπαραστάτες σε κάθε βηματισμό σας και αρωγοί στην πρόοδο και την εξέλιξή σας σε υγιείς,  ολοκληρωμένες και καλλιεργημένες προσωπικότητες.