Μήνας ισπανόφωνων ταινιών στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

0
63

Από την Τετάρτη 07/03 και κάθε Τετάρτη του μήνα στις 21:30, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει στον Κοινωνικό Χώρο (Μ. Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία) επιλεγμένες ταινίες του λατινόφωνου σινεμά, από τον κινηματογράφο της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Πρόκειται για τέσσερις επιλογές λιγότερο προβεβλημένες στο ελληνικό κοινό, αποτελούν όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα του κινηματογράφου δύο χωρών με μεγάλη παράδοση στον κινηματογράφο.

Το Πρόγραμμα

Tετάρτη 7 Μαρτίου, 21:30
«Καλωσορίσατε κύριε Μάρσαλ» (Ισπανία, 1952, 75’)
Σκηνοθεσία: Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα

Τετάρτη 14 Μαρτίου, 21:30
“Μαύρο Ψωμί” (Ισπανία, 2010, 108’)
Σκηνοθεσία: Αγκούστι ντε Βιλλαρόνγκα

Τετάρτη 21 Μαρτίου, 21:30
“Kamchatka” (Αργεντινή, 2002, 104΄)
Σκηνοθεσία: Marcelo Piña

Τετάρτη 28 Μαρτίου, 21:30
“Ο βασιλιάς Μίλο” (Αργεντινή, 2013, 90΄)
Σκηνοθεσία: Φεδερίκο Μπαρέιρο

Όλες οι προβολές πραγματοποιούνται στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9), σε συνεργασία με τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής, καθώς και με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-INSTITUTO CERVANTES DE ATENAS.

Όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – «Φαγητό με την Αγάπη μας») των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.