Μην υποτιμάτε τις «Κασσάνδρες» κ. Ροκάκη-Είναι και αυτές χρήσιμες

0
457

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Α. Ροκάκης κάνει λόγο για «Κασσάνδρες» και «επαναστάτες δίχως αιτία», αναφερόμενος προφανώς, σε όσους αντέδρασαν το τελευταίο διάστημα, στα τεκταινόμενα στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Είναι άγνωστο εάν ο κ. Ροκάκης ανάμεσα σε αυτούς που χαρακτηρίζει «Κασσάνδρες», τοποθετεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη αλλά και  Δημάρχους των Χανίων, όπως τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, που είναι γνωστό ότι έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για την πολιτική της Fraport Greece, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο «Δασκαλογιάννης» και με αποκορύφωμα τις δυσάρεστες εξελίξεις με την αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Πάντως για την ιστορία θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ έσπευσε να ταυτιστεί με τις θέσεις των αυτοδιοικητικών του Νομού, καθώς έχει υπογράψει και τις δύο επιστολές που απέστειλαν προς την Fraport Greece.

Επιστολές στις οποίες εκφράζονται ζωηρές ανησυχίες, για την έως τώρα λειτουργία του αεροδρομίου των Χανίων και ζητούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη γερμανική εταιρεία, για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό και στον κ. Ροκάκη και σε άλλους, ότι για σημερινό γεγονός, αλλά και τη θετική εξέλιξη με την ανακοίνωση της μείωσης των τελών από τη Fraport Greece, έχουν βάλει το χέρι τους οι «Κασσάνδρες» και οι «επαναστάτες χωρίς αιτία».

Αυτοί που από την πρώτη στιγμή, σήκωσαν τη φωνή και ύψωσαν το ανάστημα, απέναντι σε μία σειρά από πολιτικές και γεγονότα, που είχαν δυσάρεστες επιπτώσεις στο αεροδρόμιο των Χανίων, με άμεσες επώδυνες συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Αυτό ας γίνει κατανοητό σε κάποιους και καλό θα είναι να το θυμούνται και για το μέλλον.

Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Ροκάκη δείχνει πάντως μία ουσιατική ταύτιση, με την πολιτική της Fraport Greece και τους στόχους της σε ότι αφορά το αεροδρόμιο των Χανίων, καθώς δεν εκφράζει ουδεμία επιφύλαξη, αντίθετα τοποθετείται δυθυραμβικά απέναντι στις εξελίξεις, με αφορμή την άφιξη από το Νοέμβριο της sky express.

Ξεχνώντας και αυτός όπως και κάποιοι άλλοι, να επισημάνει προς τους πολίτες των Χανίων, ότι η νέα αεροπορική εταιρεία, αν και δυναμική και αναπτυσσόμενη, δεν είναι, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Διευθυντής Μαρκετινκ, μία χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία.

Αρα εξ ορισμού δεν μπορεί να καλύψει το κενό που αφήνει στα Χανιά, η χαμηλού κόστους κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία Ryanair, απλά έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς την Aegean.

Καθώς με τιμές που ξεκινούν με 37 και 45 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί τις τιμές που προσέφερε η Ryanair, που ξεκινούσαν από 9.99 ή 19,99 ευρώ.

Και μία τελευταία παρατήρηση.

Η παρουσία και τοποθέτηση τουριστικών φορέων του Ηρακλείου, στη σημερινή εκδήλωση της Fraport Greece θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει εάν σηματοδοτεί κάτι; Και τι;

Όταν είναι γνωστό ότι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ήταν το μοναδικό από τα περιφερειακά που κατάφερε να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.

Αφού άραγε είναι τόσο καλή η ιδιωτικοποίηση, γιατί στο Ηράκλειο βολεύτηκαν με τον… κρατισμό;