Ξέσπασε δικαστής σε αστυνομικό για χαλασμένο κλιματιστικό! Τι καταγγέλλει η ΕΑΣΥ

0
134

Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται ότι εκτυλίχθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης με αφορμή ένα χαλασμένο κλιματιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εμβρόντητους διαδίκους, λειτουργός της δικαιοσύνης έκανε άνω-κάτω αστυνομικούς και υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς το κλιματιστικό δε λειτουργούσε σωστά στην αίθουσα όπου επρόκειτο να δικάσει.

Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν, με το συγκεκριμένο πρόσωπο να εγκαλεί αστυνομικό-σκοπό ως υπεύθυνο για την έλλειψη κλιματισμού, και συνεχίστηκαν με τον αρμόδιο υπάλληλο του Πρωτοδικείου να “λούζεται” την οργή του δικαστικού λειτουργού.

Όπως μεταφέρουν διάδικοι, το επεισόδιο πήρε τέτοια έκταση, ώστε η εκδίκαση της υπόθεσης να χρειαστεί να αναβληθεί, ώστε να συνεχιστούν τα παρατράγουδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες δε διέψευσαν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης,  συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός-σκοπός του Δικαστηρίου φαίνεται ότι πλήρωσε ακριβά την απάντησή του, ότι δεν είναι ούτε ηλεκτρολόγος, ούτε υδραυλικός για να φτιάξει το κλιματιστικό, καθώς μέσα σε λίγες ώρες απομακρύνθηκε από τα μόνιμα καθήκοντά του και κλήθηκε να εργαστεί πλέον σε άλλη υπηρεσία.

Μια μέρα μετά, σήμερα, η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου καταδικάζει το περιστατικό με επιστολή της, η οποία έχει πλήθος αποδεκτών, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Δημόσιας Τάξης, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους. 

Η ΕΑΣΥ υπογραμμίζει ότι ο αστυνομικός στα δικαστήρια είναι φύλακας και εκείνος που προσέχει για να τηρείται η τάξη και όχι το παιδί για τα θελήματα των δικαστών. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Η Ένωση μας, απερίφραστα, καταδικάζει το συμβάν που έλαβε χώρα την 12η Ιουνίου του 2019 εντός του Δικαστικό Μεγάρου Νεάπολης Λασιθίου σε βάρος συναδέλφου μας.

Ο Αστυνομικός – σκοπός του Δικαστικού Μεγάρου εκτελεί τις διαταγές του Πρόεδρου του Δικαστηρίου, μόνο όσον αφορά την τήρηση και την φρούρηση καταδίκων, υπόδικων και υπό τις εντολές του Εισαγγελικού Λειτουργού όσον αφορά τη μεταφορά τους.

Ο αστυνομικός-σκοπός δεν είναι υποχρεωμένος να εκτελεί άλλα έργα που μπορούν να επιδράσουν δυσμενώς στην κύρια αποστολή του. Επίσης καθήκον του είναι η τήρηση της τάξης εντός του Δικαστικού Μεγάρου καθώς και η αποφυγή έκνομων ενεργειών σε βάρος των Δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και των λοιπών πολιτών.

Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης και μειώνουν την προσφορά άλλων Δικαστικών Λειτουργών & Υπαλλήλων οι οποίοι είναι άρτιοι στα καθήκοντά τους.

Ο Εισαγγελικός Λειτουργός είναι προϊστάμενος στα προανακριτικά καθήκοντα των Αστυνομικών και όχι για τα θελήματα κάποιων.

Η Ένωσή μας στηρίζει τον συνάδελφό και τυχόν άλλους συνάδελφους που θα τύχουν παρόμοιας συμπεριφοράς προερχόμενες οιονδήποτε. Ο σεβασμός στον άνθρωπο – αστυνομικό είναι κεκτημένος και αδιαμφισβήτητος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου

Ο Πρόεδρος – Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ / Ο Γενικός Γραμματέας – Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ»

με πληροφορίες από 1069.gr