Μείωση τελών στο “Δασκαλογιάννης”: Αρνητικό το Υπουργείο Τουρισμού στο αίτημα της Ryanair

0
72

Αρνητικό είναι το Υπουργείο Τουρισμού στο αίτημα της Ryanair για κατάργηση του “σπατόσημου”, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η “Καθημερινή” και ο Ηλίας Μπέλλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ… “Πηγές του υπουργείου Τουρισμού που ερωτήθηκαν σχετικά με την περίπτωση της Ryanair επιβεβαιώνουν στην «Κ» πως «του παρουσιάστηκε το πρόγραμμα κινήτρων που παρέχεται μέσω της χειμερινής καμπάνιας συνδιαφήμισης του ΕΟΤ», αλλά επίσης «του ξεκαθαρίστηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτά τα όσα ζητάει”.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων από τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, ο οποίος ρώτησε αν μπορεί να βγει ένα ψήφισμα ως μοχλός πίεσης προς την Κυβέρνηση, μετά και τα όσα ακούστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, Eddie Wilson, στη σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο Χανίων.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα, σημειώνοντας ότι χρειάζεται περαιτέρω πίεση, κάτι που προσπαθούν, όπως είπε, όλοι οι τοπικοί φορείς. Παράλληλα, έκανε αναφορά στην πρότασή του για μία κοινή συνάντηση φορέων των Χανίων, της Fraport και της Ryanair.

“Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνουν αλλαγές και να παρθούν γενναίες αποφάσεις από την Κυβέρνηση”, κατέληξε ο κ. Σημανδηράκης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος τόνισε πως πρωτίστως πρέπει να δούμε τα συμφέροντα του τόπου και να συνεχίσουν να υπάρξουν πιέσεις προς τα πάνω για το συγκεκριμένο ζήτημα.

“Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν οι βάτραχοι”, σχολίασε δηκτικά ο κ. Νίκος Βουρλάκης.

“Δυστυχώς, με νόμο της προηγούμενης Κυβέρνησης ανανεώθηκε με νόμο, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να το έχουμε. Ο κ. Wilson ήρθε στα Χανιά για να ζητήσει το άνοιγμα του αεροδρομίου τον χειμώνα. Αυτό λέει κάτι, πρέπει να μας προβληματίσει… Είπε δε, ότι θα βοηθήσει και με τις εσωτερικές πτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα”, είπε από πλευράς του ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Φραγκάκης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter