Μεγάλη πυρκαγιά στον Πλάτανο Κισάμου

0
345

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά,που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην περιοχή Καβούσι στον Πλάτανο Κισάμου.

fwtia_platanos2 Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο τους. Η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις από Κίσαμο, Βρύσες, Κάντανο και Χανιά.

Συνολικά μάχη με τις φλόγες δίνουν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα.

pirkagia-platanos-1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ: sadentrepese.blogspot.gr

Τον συντονισμό της επιχείρησης έχει ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, σε συνεργασία με τους διοικητές των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κισάμου και Χανίων.

Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Πλατάνου-Φαλάσαρνων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έχει φτάσει στο χωριό Πλάτανο και απειλεί κατοικίες.fwtia_platanos12

Οπως περιγράφει ο Γιάννης Παπαδάκης στο Κισαμίτικο blog ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ οι οικισμοί Αρμί-Μουράκι-Άγιος Κωνσταντίνος καίγονται περιμετρικά και η φωτιά βρίσκει έδαφος και κατεβαίνει και προς το γήπεδο αλλά και προς τις ελιές των Φαλασάρνων.

Έχει σπάσει σε 4 μέτωπα και δύσκολα θα την αντιμετωπίσουν με την δύναμη που υπάρχει.

pirkagia-platanos-2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ: sadentrepese.blogspot.gr

Πυροσβεστικά φτάνουν απ όλο το νομό αλλά το σκοτάδι είναι σύμμαχος της φωτιάς.

Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην φωτιά μαζί με τους αντιδημάρχους Παρτσαλάκη και Γλαμπεδάκη κάνει έκκληση στα τρακτέρ της περιοχής να βοηθήσουν ειδικά στις εστίες που είναι στον Άγιο Κωνσταντίνο και ένα γύρω από το Μουράκι..